Hlavní obsah

Petr Rímský opět v Písku – tentokrát se spoustou hudebních přátel

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. listopadu bude v písecké Divadelní kavárně na programu folkový večírek za účasti spřízněných muzikantských duší Petra Rímského.

Foto: archiv
Článek

Že se nejedná o náhodné setkání stylově sounáležitých osobností, napovídá i titul večera - Koncert s těmi, které mám rád. A z okruhu lidí, ke kterým Rímského váže i osobní přátelství, si do Písku pozval Petra Vašinu, Zdeňka Hamříka, kapelu Stráníci a chybět nebude majitel klubu Pavel Malina.

Kromě písní z aktuální Petrova alba Zákon o zachování lásky dojde na řadu krásných kousků jeho muzikantských přátel a osobností. Hlavním protagonistou večera tedy samozřejmě bude rodák z Kolína Petr Rímský & MISITU (vokalistky Veronika Skočdopolová a Petra Zajíčková), tedy písničkář, jehož žánrová pestrost přináší do repertoáru i prvky blues, šansonu i jazzu.

Kromě skládání hudby, textu a interpretace vlastních skladeb je i lektorem kytarové školy. Je i publicistou, hudebním redaktorem a hudebním režisérem a aranžérem.

Dalším z hostů bude boskovický rodák Zdeněk Hamřík, žák kytaristy Miloše Dvořáčka i Petra Rímského (dnes sám působí i jako lektor a místo jeho pobytu je Mohelnice). 

Příbramský bard Petr Vašina bývá k vidění a slyšení např. v tamní folk rockové kapele Petr, Otto a já. Nezbytnou autorskou invenci a hlas doplňuje jeho zvládnutí instrumentálních nástrojů, kterými jsou akustická kytara, foukací harmonika a příčná flétna. I on tvoří vlastně takřka stálého hosta Rímského seskupení.

Český Jiřetín reprezentují Stráníci, kteří jsou aktivní též coby pořadatelé hudebních sešlostí a soutěží. A dojde i na hostování místního (byť rozeného v Náchodě) muzikanta Pavla Malinu, který jak studiově, tak naživo koncertně, má za sebou spolupráci např. s Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou, Waldemarem Matuškou, Lenkou Filipovou, Druhou trávou aj. 

VIDEO: Zdeněk Hamřík: Vlaštovky * Petr Rímský: Zavolej * Stráníci: Balada o kornetovi a dívce  

Akce se koná v sobotu 2. listopadu v písecké Divadelní kavárně od 19:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám