Hlavní obsah

Petr a Lucie se představí v Divadle Perštýn

Novinky, Luboš Jakub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo Perštýn uvede v pátek před posledním říjnovým víkendem zajímavou dramatizaci milostné novely Petr a Lucie od francouzského spisovatele Romaina Rollanda.

Foto: Luboš Jakub

Petr a Lucie v podání Divadelního souboru Lázně Toušeň

Článek

Tragický příběh dvou mladých milenců, který se odehrává na pozadí první světové války, zná z povinné četby téměř každý. Romain Rolland ve své novele vykresluje kontrast mezi hrůzou válečného utrpení a radostí z nalezené lásky.  

Ve Francii zuří už několik dní válka. Při opětovném bombardování Paříže se v dočasném úkrytu podzemní dráhy setká mladý Petr Aubier s krásnou malířkou Lucií. Nepromluví spolu, ale náhoda tomu chce, že se o pár dní později potkají znovu. Petr se odváží Lucii oslovit a postupně se rodí vzájemná láska. 

Dramatizaci novely, za kterou získal Romain Rolland Nobelovu cenu, uvede Divadelní soubor Lázně Toušeň na nové pražské scéně Divadlo Perštýn. Zde dostávají prostor hlavně mladí umělci, studenti nebo absolventi herectví na Pražské konzervatoři. Inscenace Petr a Lucie se už hrála několikrát s velkým diváckým úspěchem na řadě míst v České republice a teď bude poprvé uvedena v Praze.

Dramatizace a režie se ujal Filip Müller a v hlavních rolích uvidíte Annu Fialovou, Josefa Lásku a Martina Hejného. Představení se koná za podpory Městské části Praha 1. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám