Hlavní obsah

Pětina českých žen by chtěla prožít románek s hasičem

Novinky, Martina Pospíšilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži v pracovních uniformách jsou pro ženy jednoznačně sexy. Na tom se podle průzkumu, který byl realizován pro značku Fernet Stock výzkumnou agenturou SC&C, shodne šedesát dva procent českých žen. Nejpřitažlivější uniformu podle nich nosí vojáci, piloti a hasiči.

Foto: Jan Tůma
Článek

Právě s mužem, který bojuje s ohněm a zdolává nebezpečné situace, by ženy chtěly nejčastěji prožít také žhavý románek. Za mužné a čestné chlapy je považuje 32 procent žen. To dokazují i finalisté letošního ročníku soutěže Hasič roku.

Hasiči symbolizují mužnost a vzrušení

Téměř dvě třetiny oslovených žen se shodly, že muži v uniformách jsou jednoznačně sexy. Nejvíce bodovali vojáci, které považuje za atraktivní dvacet šest procent žen. V těsném závěsu za nimi se s dvaceti procenty umístili piloti a hasiči. Vojáci a hasiči získali největší sympatie u mladších žen do 30 let. Spojují si s nimi mužnost, nebezpečí a vzrušení. Vyzrálejší ženy naopak preferují piloty. Evokující nadhled, organizovanost, řád a finanční zajištění.  

O románku s hasičem sní hlavně mladší ženy

Milostnou zápletku s hasičem by si ráda prožila dokonce každá pátá žena. Nejenže jsou mužní a ochranitelští, ale jejich povolání má v sobě i nádech nebezpečí a rizika. Hasiči jsou totiž nejen sexy, ale symbolizují i spolehlivého kamaráda a kolegu. Svérázného hrdinu všedních dnů, který se postaví nebezpečí a pomáhá druhým. 

Přehlídka mužnosti na Hasiči roku

Hasiči ztělesňují ideál nejen pro ženy, ale mohou být inspirací i pro ostatní. „Před nebezpečím se nezaleknou, ale nevrhají se do něj bezhlavě. Pečují a ochraňují, ale zároveň zůstávají chlapy. Stojí si za svými názory a své kolegy a přátele nikdy nezklamou. Svůj volný čas obětují pro druhé. Právě na tyto hodnoty chce značka Fernet Stock upozornit a podpořit tyto vlastnosti i u ostatních českých mužů. Proto jsme se zapojili do soutěže Hasič roku a iniciovali jsme vznik kategorie Fernet Stock Hasič roku, která hledá přesně takového muže,“ uvedla Zuzana Prokopová, group brand manager Stocku Plzeň – Božkov.

O soutěži Hasič roku

Soutěž Hasič roku je určena pro dobrovolné i profesionální hasiče ve věku 21 – 40 let, kteří jsou členy v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků apod. První ročník soutěže se uskutečnil v roce 2012 v rámci soutěže Miss Hasička ČeskoSlovensko. Letošní ročník je již třetí v pořadí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám