Hlavní obsah

Pestrý víkend na Zlínsku: farmářský trh, drakiáda, Medový den i Saunová noc

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo hledá zajímavý program na nadcházející víkend, má ve Zlínském kraji z čeho vybírat. Chystá se Medový den, Saunová noc nebo drakiády. K nejzajímavějším akcím bude bezesporu patřit další z již vyhlášených farmářský trhů ve Fryštáku.

Foto: Martina Žáčková

Víkend na Zlínsku zpestří také drakiády.

Článek

Fryštácký farmářský trh se uskuteční v sobotu 22. října od 7 hodin. Tentokrát bude zaměřen na produkty z regionálního chovu skotu a zpracování hovězího masa a kravského mléka. Nebudou ale chybět ani jehněčí speciality, řada produktů v kvalitě bio, včelí produkty, šlapané zelí, domácí pečivo či koření bez glutamátu a soli. Sortiment bude rozšířen o vegetariánskou kuchyni, kterou přímo na místě připraví odbornice na bezmasé pokrmy. 

Část tržiště na fryštáckém náměstí bude vyhrazena dětem. Budou se moci svézt na poníkovi nebo v bryčce, vyzkoušet si lukostřelbu či prohlédnout vystavenou zemědělskou techniku. Farmářské trhy se budou v sobotu konat na více místech, například také ve Vizovicích a Zlíně.

V blízkém Holešově pro změnu chystají Medový den, který tu má již desetiletou tradici. Vedle medu, medoviny či medových perníků prodejci nabídnou i kosmetiku a léky z včelích produktů. Program doplní kurz pečení medového pečiva.

Ve čtvrti Jaroslavice ve Zlíně vypukne v sobotu 22. října ve 13.30 hodin třetí ročník Velké zlínské drakiády. Porota odmění majitele nejhezčího, nejzajímavějšího a nejvytrvalejšího draka. Děti si budou moci vyzkoušet šamanské bubnování či střelbu lukem nebo se vyřádit na skákacím hradu. Maminky jistě ocení módní přehlídku sportovního oblečení.

Další drakiáda se bude konat o den později, v neděli 23. října, v Šarovech u Zlína. Začátek je ve 14 hodin, po exhibici draků bude následovat opékání špekáčků a brambor u táboráku.

Milovníci saunování by neměli chybět v sobotu 22. října ve Wellness Horal ve Velkých Karlovicích. Toto oblíbené relaxační centrum se zapojí do celorepublikové Saunové noci - celý areál tak zůstane otevřen až do půlnoci. Návštěvníci si užijí koupání při svíčkách v termálních bazénech Wellness Horal a mohou se seznámit s novinkami saunového světa, k nimž patří mj. saunovací ceremoniály, v tuzemsku zatím spíše ojedinělé.

Reklama

Výběr článků

Načítám