Hlavní obsah

Pestrý velikonoční program láká do broumovského kláštera

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce se blíží a broumovský benediktinský klášter nezůstává se svým programem pozadu. V nabídce nebude chybět tradiční Velikonoční trh, noční prohlídky, prohlídky s Lotrandem či Klášterem od sklepa po půdu a oblíbená rodinná akce Hledání kuřátek.

Foto: Kateřina Ostradecká
Článek

Velikonoční program odstartuje již tuto sobotu 8. dubna Velikonočním trhem. Ten se uskuteční v areálu kláštera a klášterní zahrady od 8:30 do 13 hodin, vstup bude zdarma. Trh je spojený s prodejem kvalitních regionálních produktů, velikonočních dekorací, pomlázek, ukázkou řemesel a bohatým občerstvením.

Chybět nebude oblíbený trdelník, sýry, pekařské či dřevěné výrobky, medovina a svařák, keramika, řezbářství či holandské a uzené sýry. Občerstvení zajistí také stánek klášterní kavárny Café Dientzenhofer. 

Od 10 do 12 hodin bude v revitalizovaných prostorách klášterního mezipatra zpřístupněna nová knihtiskařská dílna, která návštěvníkům představí přelomový vynález knihtisku. Zájemci si sami budou moci vyzkoušet tisk na papír nebo bavlněnou tašku a tu si pak odnést.

Velikonoční program pak bude pokračovat o víkendu od 14. do 16. dubna, kdy na návštěvníky kláštera čekají jak standardní, tak i speciální druhy prohlídek. V pátek 14. dubna to budou noční prohlídky od 20 a 21:30 hodin, od pátku do neděle rodinné prohlídky s Lotrandem v 10, 14 a 16 hodin, v sobotu speciální prohlídky běžně nepřístupných prostor Klášterem od sklepa po půdu v 11 a 13 hodin.

V neděli pak velikonoční program zakončí 4. ročník oblíbené rodinné akce Hledání kuřátek. Pro děti bude připravena dobrodružná výprava a každý hledač dostane sladkou odměnu. Přihlašování hledačů bude probíhat na pokladně prohlídkového kruhu do 11.30. V 9:30 začne workshop pletení pomlázek a zdobení kraslic v Café Dientzenhofer. Akce pořádá Agentura pro rozvoj Broumovska. 

Reklama

Výběr článků

Načítám