Hlavní obsah

Pestrý seriál akcí připravila v rámci projektu Březen - měsíc čtenářů městská knihovna v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi více než čtyřmi stovkami veřejných knihoven zapojených v Česku do XI. ročníku akce Březen – měsíc čtenářů je také agilní městská knihovna v Dobrušce. Pro dětské a dospělé čtenáře připravila doslova seriál akcí, který začíná Pohádkováním a končí přednáškou Osobní styl a image.

Foto: Městská knihovna Dobruška (archiv)

Městská knihovna v Dobrušce připravila na Měsíc čtenářů pestrou paletu akcí.

Článek

Po akci nazvané Pohádkování a cestovatelské přednášce Pavla Chluma a Petra Kvardy o Zanzibaru a safari v Tanzánii, které proběhly 3. března, následují v rychlém sledu další zajímavé  akce.

Ve středu 4. března budou v obou odděleních městské knihovny vyhlášeni a odměněni nejpilnější čtenáři za rok 2019. Tentokrát bude uděleno také jedno zvláštní ocenění – Čtenář roku 2019 – učitel/ka.

O den později – 5. března dopoledne se uskuteční besedy pro žáky druhých tříd dobrušských základních škol se spisovatelem Lubošem Pavlem nazvané Jak se píše pohádka, při kterých se děti mimo jiné seznámí s knihami tohoto autora - Neobvyklá pohádka o Šídlovi a Teplomilovi, O Kuliferdovi, Poplach v slepičím rajónu.

Dále je čeká vyprávění o zajímavostech ze života spisovatele a dostanou námět k tomu, jak si mohou ve třídě kolektivně vymyslet pohádku pomocí hry.

V pátek 6. března proběhne na radnici v Dobrušce vítání občánků, během něhož seznámí knihovnice rodiče s mezinárodním projektem Bookstart – S knížkou do života a obdarují je dárkovými sety. Ve čtvrtek 12. března pak bude následovat první schůzka rodičů s miminky v městské knihovně.

Na tradiční a velice oblíbenou Noc s Andersenem se děti mohou těšit 27. března. Jubilejní 20. ročník Noci s Andersenem tentokrát zavede účastníky ve věku 6 - 9 let mezi Lovce mamutů. Zábavný program nastíní, jak asi mohl vypadat den jejich vrstevníků v pradávných dobách.

Březen uzavře přednáška stylistky Dany Beranové na téma Osobní styl a image v malém sále Společenského centra - Kina 70, určená pro ženy i muže, kteří pracují na rozvoji své osobnosti, chtějí vypadat a cítit se lépe. Velkým přínosem by mohla být i pro maminky na mateřské dovolené, chystající se v brzké době zpět do práce.

Celý Měsíc čtenářů v městské knihovně v Dobrušce navíc orámuje výstava knih vybraných regionálních autorů a publikací pojednávajících o tomto městě a jeho blízkém okolí. Návštěvník se přesvědčí, že se Dobruška stala předmětem zájmu celé řady autorů literárních děl. Pojednává o ní literatura beletristická i odborná – populárně naučná či vlastivědná.

Reklama

Výběr článků

Načítám