Hlavní obsah

Perspektivě financování drogových služeb se bude věnovat konference v Plzni

Novinky, Jana Kocandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adiktologickým službám v současné době hrozí podfinancování. Z oficiálních i neoficiálních zdrojů se šíří informace o krácení státního rozpočtu. Jak na tuto situaci reagovat a jaký postoj k ní zaujmout se alespoň z části pokusí objasnit VII. AT konference v Plzni, která se koná 12. června.

Foto: Jana Kocandová

Radnice města Plzně

Článek

Centrum protidrogové prevence a terapie, o. p. s. a Ulice – Agentura sociální práce, o. s. pořádají v letošním roce již sedmý ročník AT konference o adiktologických službách. Konference se koná 12. června v prostorách Magistrátu města Plzně (náměstí Republiky 1) a nese název Perspektiva drogových služeb v Plzeňském kraji.

Cílem konference je vyvolat odbornou diskusi na dané téma napříč adiktologickými službami z celé České republiky. Konfrontovat koncepce a představy s realitou současného stavu, zorientovat se v problematice a vytvořit tak prostor pro pozitivní řešení vznikající situace nejen v Plzeňském kraji, ale i v jiných krajích České republiky.  

Jednotlivé příspěvky přednesou nejen zástupci ministerstev práce a sociálních věcí a školství, mládeže a tělovýchovy či Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky, ale také představitelé krajských institucí či poskytovatelé služeb z jiných krajů.

Zajímavým tématem bude diskuse u kulatého stolu zaměřená na kvalitu poskytovaných adiktologických a sociálních služeb.  

Veškeré podrobné informace týkající se konference – program, jednotlivé akreditace, možnost přihlášení se na konferenci, ceny, atd., najdete na webových stránkách: www.atkonferenceplzen.cz

Záštitu nad konferencí převzal primátor města Plzně Mgr. Martin Baxa a radní pro sociální oblast Plzeňského kraje Mgr. Miroslav Brabec.    

Adiktologie: věda, zabývající se závislostmi, jejich prevencí, původem, léčbou, výzkumem, poradenstvím a jinými souvislostmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám