Hlavní obsah

PechaKucha Night se znovu představí v rámci Colours of Ostrava

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako minulý rok tak i letos se na diskuzní scéně Reflex představí designéři, architekti a jiní kreativci pod hlavičkou PechaKucha Night Ostrava.

Foto: Tereza Bednaříková

Pecha Kucha Night vol.12 proběhne 20.7.2013 na Diskuzní Reflex scéně v prostorách Dolu Hlubina.

Článek

Celosvětový fenomén „peča kuča“ začal v Japonsku a odtud se rozšířil do více než 640 měst po celém světě a navštívilo jej milióny lidí. Za jeho popularitou stojí několik důvodů.

Prvním jsou prezentace ve formátu 20x20 (dvacet slidů, každý běží po dobu dvaceti vteřin), které mají ideální délku na to, aby se na pódiu vystřídalo více umělců, představili své nápady a dílo a přitom nezačali publikum nudit přehnanými detaily.

S tím je úzce spojen důvod druhý – prezentují zástupci více oborů – design, architektura, fotografie, móda, výtvarné umění, takže si každý návštěvník najde to svoje.

Velkou roli hraje taky neformální atmosféra, kdy se můžou návštěvníci osobně potkat a diskutovat s nejtalentovanějšími umělci, které Česká republika nabízí.

V Ostravě se koná PechaKucha Night Ostrava již od roku 2010 a díky tomu, že loni zaplnila Gong, se zařadila za Tel Aviv a Londýn jako třetí největší PechaKucha Night na světě.

Na Colours of Ostrava opět představí klasický mix osobností vizuálního umění.

Reklama

Výběr článků

Načítám