Hlavní obsah

Patronem Integrace 3P v boji se šikanou je Alice Kubíčková

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikana je jev, který se může vyskytnout na jakémkoli pracovišti, a nehraje téměř žádnou roli, o jaký typ kolektivu se jedná. Organizace Integrace 3P, z. s. sídlící v Praze, dlouho hledala odborníka na dané téma. Nyní oznamuje, že pro tuto spolupráci získala advokátku Alici Kubíčkovou.

Foto: Lenka Žáčková

Advokátka Alice Kubíčková

Článek

K dohodě došlo 16. března a o jednotlivých aktivitách na dané téma bude organizace veřejnost včas informovat.

Skutečnou expertkou na negativní jevy spočívající v útlaku, diskriminaci a šikaně zaměstnanců je Alice Kubíčková. Od prvopočátků své advokátní praxe se zajímala nad rámec své agendy o problematická odvětví pracovního práva. Velmi často se zabývá otázkami mobbingu, bossingu a chairingu. Snad každý se již s touto problematikou setkal (přímo či nepřímo) a výzkumy to potvrzují.

„Před rokem 2009 mělo zkušenosti se šikanou na pracovišti okolo 16 procent zaměstnanců. V roce 2009 se toto číslo v souvislosti s hospodářskou krizí zvýšilo na 27 procent. V roce 2015 se uvádí, že nějaké zkušenosti se šikanou má až čtvrtina všech pracujících osob,“ uvedla Alice Kubíčková.

Organizaci Integrace 3P, z. s. se skutečně dlouho nedařilo získat žádného experta na danou problematiku, který by byl ochoten spolupracovat. Často se setkávali s upozorněním, že sice je nutné s těmito negativními jevy bojovat, ale není dostatek možností, jak tento boj účinně svádět. Až setkání s Alicí Kubíčkovou jim dalo naději, že budou mít konečně možnost řádně konzultovat palčivé otázky týkající se šikany na pracovišti. Zapálení Alice Kubíčkové pro věc je nezbytné, nebylo by jinak možné svádět účinný boj, neboť prokazování šikany je velmi náročné. 

Alice Kubíčková se velmi často vyjadřuje k otázkám spojených s problematikou práva služebního poměru příslušníků ozbrojených sil a bezpečnostních sborů, ve kterých také poměrně často dochází k projevům šikany, a to v nejrůznějších formách. Právě tato křehká dáma stojí také za projektem Práva vojáků http://pravavojaku.cz/forum.html, který spočívá ve sdílení aktuálních informací týkajících se změn práv a nároků vojáků z povolání prostřednictvím webového fóra a sociálních sítí.

Za svu vysoce profesionální a obětavou činnost byla Alice Kubíčková již podruhé nominována do ankety Žena regionu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám