Hlavní obsah

Pátá Evropská filmová inventura 2018 ve vsetínském kině Vatra se blíží

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoudenní přehlídka nejzajímavějších evropských filmů loňského roku se v kině Vatra ve Vsetíně uskuteční již po páté. V pátek a sobotu 26. a 27. ledna bude na programu hned 9 filmů včetně vítěze Evropských filmových cen i Zlaté palmy v Cannes.

Foto: Promo Totalfilm.cz

Tragikomedii Čtverec nabídne Evropská filmová inventura 2018

Článek

Celkem 13 evropských zemí se podílelo na vzniku 9 filmů, které ve dvoudenní přehlídce uvede vsetínské kino Vatra.

Jedná se o reprezentativní výběr z festivalových snímků, které v současnosti nabízí čeští distributoři. Vrcholem přehlídky je konceptuální tragikomedie Čtverec režiséra Rubena Östlunda, která získala Evropské filmové ceny v šesti kategoriích včetně Ceny za nejlepší film a režii a je také držitelem Zlaté palmy v Cannes.

V programu je také vítěz Berlínského festivalu – nekonvenční maďarská love story O těle a duši, nejlepší severský film Sámská krev a nejlepší evropský animovaný film Můj život Cuketky.

Evropskou filmovou inventuru pořádá společnost Dům kultury Vsetín, provozovatel kina, ve spolupráci s Filmovým klubem ve Vsetíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám