Hlavní obsah

Parní vlak pojede ze Smíchova do Berouna přes Pražský Semmering

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parní vlak z Prahy-Smíchova se vydá v sobotu 9. června v 10 hodin na cestu do Berouna a zpět.

Foto: Jiří Cysař
Článek

Odjezd vlaku bude v 10 hodin ze smíchovského nádraží - cestující se cestou do Berouna projedou kolem řeky Berounky a Karlštejna, zpáteční jízda pojede přes Rudnou a Pražský Semmering. Vlak potáhne zelená lokomotiva 213.902 "BéeSka".

Součástí bude i návštěva berounského pivovaru s historii sahající až do 19. století. Pro děti je přichystán zábavný program s divadlem Úsměv.

Tradice vaření piva v královském městě Beroun je přibližně 550 let stará. Roku 1872 postavilo právovárečné měšťanstvo Berouna svůj pivovar, který vařil pivo až do roku 1978. Po dvacetileté odmlce byla  tradice vaření piva v Berouně obnovena a založen soukromý domácí pivovar Berounský medvěd.

Pivo se tu vyrábí spodním kvašením z tradičních surovin: pitné vody, ječného sladu, hlávkového chmele a pivovarských kvasnic. Pivo je spotřebiteli předkládáno jako nefiltrované, kvasnicové s bohatým obsahem vitamínu B. Domácí pivovar Berounský medvěd leží na trase turistických cest do chráněné krajinné oblasti Český kras a do Křivoklátské vrchoviny. 

Podrobnosti výletu a jízdní řád naleznete ZDE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám