Hlavní obsah

Panna je přístupná, Baba zatím ne

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 25. května by měly být otevřeny všechny objekty ve správě Národního památkového ústavu. Zatím se lze podívat jen na některé, ve většině případů jen do jejich areálu. Podívat se můžete částečně i na Trosky, návštěvníci se ale i přes snížené vstupné vzhledem k počasí nehrnou.

Foto: NPÚ

Trosky

Článek

„V současnosti je přístupný areál zámku Sychrov, areál na Kuksu, park v Zákupech a Trosky. Ty jsou ale nyní za snížené vstupné – 50 Kč plné / 40 snížené – neboť finišuje oprava schodiště na věž Baba, a tudíž je zpřístupněna pouze Panna.

„Proto to kompenzujeme sníženým vstupným. Trosky jsme otevírali 11. května, zájem zatím moc není – první den tam bylo 20 lidí, ale bylo také velmi ošklivo, tak věříme, že se situace zlepší. 25. května otevíráme již všechny objekty na Liberecku, Pardubicku a Královéhradecku. Zatím se neví, zda stavební práce nezpozdí otevření Kunětické hory,” uvedla Mgr. Lucie Bidlasová, tisková mluvčí NPÚ, územní pracoviště Sychrov

Reklama

Výběr článků

Načítám