Hlavní obsah

Pamětní desku legionáři Hynku Joklovi odhalí v Týně nad Vltavou

Novinky, Miroslav Bžoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci oslav 28. října bude v neděli ráno slavnostně odhalena pamětní deska legionáři Hynku Joklovi na jeho rodném domě v ul. Legií čp. 200 v Týně nad Vltavou. Hynek Jokl zemřel 19. června 1917 u Zborova ve věku 24 let.

Foto: Miroslav Bžoch

výstava Velká válka a lidské osudy

Článek

Akci zastřešuje Městské centrum kultury a vzdělávání a nebude jediná pro tento den. Během dopoledne zavzpomínáme na oběti heydrichiády a připomeneme si oběti obou světových válek. Dopolední program pak završí sázení pamětní lípy.

V podvečer je připraven šansonový koncert, který proběhne netradičně v Husově kapli a celou akci uzavře slavností iluminace na budově Sokolovny.

Tímto dnem také vltavotýnská kultura uzavřela měsíční cyklus akcí, kterými si připomínala 100 let od vzniku Československa, avšak v interiéru Sokolovny v současné době probíhá rozsáhlá výstava s názvem Velká válka a lidské osudy, kterou můžete navštívit do poloviny prosince.

Projekt detailně a v co nejširší možné míře prezentuje problematiku 1. světové války, výročí jejího konce a vznik samostatné republiky v roce 1918 a klade za cíl seznámit veřejnost s historickými souvislostmi, dobovými reáliemi a situací v jižních Čechách, na Vltavotýnsku a přímo v samotném městě Týně nad Vltavou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám