Hlavní obsah

Pálavské vinobraní s držiteli cen Akademie populární hudby Anděl 2012

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerstvě ocenění umělci Aneta Langerová, Vojta Dyk, skupina Kryštof či Pavel Bobek budou prestižními hosty 66. ročníku Pálavského vinobraní. Od jeho začátku nás dělí 170 dnů a v programu se objeví i další zvučná jména z naší i slovenské populární scény.

Foto: Jitka Chromá
Článek

Tradiční velkolepá akce se koná 6. až 8. září. Na přípravě a celém třídenním maratónu již intenzivně pracuje pětičlenný tým společnosti Mikulovská rozvojová.

„Program bude opět velmi pestrý a tvoří hudební vystoupení mnoha hudebních žánrů. Návštěvníkům nabídne opět dvě velké hudební scény -  na Náměstí a v amfiteátru.  Těší nás, že jsme i v letošním roce zvolili ty správné interprety a sobotní udílení cen Akademie populární hudby Anděl 2012 nám dávají zapravdu," informovala Irma Konešová, hlavní produkční akce.

Dvě Ceny Anděl 2012 má skupina Kryštof, která získala ocenění pro skupinu roku a album roku. Na její famózní vystoupení plné úspěšných hitů se můžou návštěvníci vinobraní těšit v sobotu odpoledne v amfiteátru. Ve stejný den a na stejném místě zazpívá i zpěvačka roku Aneta Langerová, která letos zazářila s novým albem Pár míst. Anděla získal i zpěvák Vojtěch Dyk, který s kapelou Nightwork při slavnostech nepochybně naplní páteční koncert do posledního místa.

Nedělní mikulovské Náměstí rozezvučí také vynikající Pavel Bobek, který byl uveden do síně slávy.

Mikulov se zaplní festivalovým děním nejenom na Náměstí či amfiteátru, kde se od pátku až do neděle vystřídají desítky dalších účinkujících, kapel, folklórních souborů či divadla. Ten, kdo si chce dopřát romantiku, pohodu a klid u vína a dobrého burčáku, si najde také své. Ať už na zámku, na Kozím hrádku či ve vinařské uličce.

Další informace k akci naleznete na www.palavske-vinobrani.cz či facebookových stránkách Pálavské vinobraní.

Reklama

Výběr článků

Načítám