Hlavní obsah

Pálavské vinobraní chystá řadu novinek

Novinky, Dana Smrčková

Tradiční průběh třídenních oslav vína v Mikulově letos oživí několik novinek. Organizačních i programových.

Foto: Martin Tesařík

Historický a krojovaný průvod s králem Václavem IV. už patří mezi stálice Pálavského vinobraní.

Článek

Návštěvníkům Pálavského vinobraní nabídnou organizátoři především komfortnější služby. U města vyrostou dvě centrální záchytná parkoviště, nádvoří gymnázia se promění ve druhé stanové městečko a městem bude jezdit bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

„Přidáme taky další LED obrazovku, objeví se u zpevněné plochy na amfiteátru a obrazem i zvukem bude snímat dění na hlavním pódiu. Kulturní program se nově rozšíří také do vinařského městečka a na zámecké nádvoří, děti poprvé potěší dílničky,“ upřesnila Markéta Sojková, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, která akci pro město organizačně zajišťuje.

Vlastní kulturní i gastronomický program poprvé nabídnou i vybrané hotely a restaurace. „Naším společným cílem je, aby se lidé bavili v celém Mikulově,“ upřesnila záměr spolupráce produkční akce Irma Konešová.

Svého pokračování se dočkají rovněž novinky loňského ročníku. V Kapucínské ulici opět vyroste vinařské městečko. „Chceme návštěvníkům umožnit příjemné prostředí pro posezení a vychutnání těch nejlepších vín spolu s gastro specialitami. V uličce se mimo jiné poprvé představí Pohořelický kapr a po loňském úspěchu také tuzemský výrobce parmezánu,“ rozvedla Sojková.

Po roce se bude slavit také na Kozím hrádku. Na jedné z dominant města se čas vrátí se šermíři a dobovou muzikou o několik staletí zpět.

V průběhu celého vinobraní se pořádají vyhlídkové lety vrtulníkem. Městská policie bude podruhé v rámci prevence zdarma provádět cvičné dechové zkoušky na alkohol. A chybět nebude ani fotosoutěž o nejvydařenější snímek z vinobraní.

Pálavské vinobraní se koná druhý zářijový víkend, více informací o akci nabízí web nebo Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám