Hlavní obsah

Padající jeřáb zranil čtyři lidi, zasahoval i vrtulník

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu krátce před druhou hodinou odpoledne došlo v Otrokovicích k pádu stavebního jeřábu. Na troskách kolosu zůstali uvězněni čtyři lidé. Tři z nich vyvázli s lehčím zraněním, čtvrtého muže transportoval s těžkým zraněním do nemocnice vrtulník.

Foto: HZS ZLK
Článek

K převrácení  jeřábu došlo v ulici U letiště. „V té době se na jeho konstrukci nacházeli čtyři muži. Všichni byli zajištěni na konstrukci ramene jeřábu úvazky,“ popsal situaci mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Tři muže se podařilo vyprostit celkem bez problémů, čtvrtý, vykazující známky vážnějšího zranění, zůstal ležet na rameni jeřábu zhruba v pětimetrové výšce. Vzhledem k možné nestabilnosti jeřábu vyrazili zraněnému na pomoc hasiči lezci ze stanice Zlín. „Lezci  se k muži dostali, zafixovali ho na páteřová nosítka a za pomoci sousedního jeřábu ho transportovali na zem, kde se ho ujali zdravotníci," uvedl Netopil.

Tři muži putovali sanitkami s lehkým zraněním do nemocnice, čtvrtého muže tam s těžkým zraněním transportoval vrtulník. Příčiny nehody jsou v šetření policie. 

Reklama

Výběr článků

Načítám