Hlavní obsah

Ostravští tanečníci zvítězili na mistrovství ČR v show dance ve všech kategoriích

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tanečníci ostravského klubu Akcent vezou z víkendového mistrovství České republiky v show dance v Kladně čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili. Ve všech kategoriích - dětské, juniorské i dospělé - se tak stali mistry České republiky v show dance pro rok 2013.

Foto: Lenka Hatlapatková

Juniorská formace TK Akcent Zákon přežití

Článek

Navíc ostravské děti zvítězily také v druhé lize show dance a junioři se stali vicemistry celorepublikového kola.

Do Kladna odcestovalo pod vedením trenérky a choreografky Lenky Buroňové zhruba 120 ostravských tanečníků s pěti formacemi, z toho tři akcenťácké formace bojovaly v rámci extraligy o postup na zářijové mistrovství Evropy v show dance v Rusku a listopadové mistrovství světa v německé Riese.

Všechny tři tyto formace v silné konkurenci zvítězily. Zlato si odvážejí domů děti za formaci Salón Cruelly de vil, junioři za formaci Zákon přežití a dospělí tanečníci za formaci Srdce z kamene. Soutěžící děti v druhé lize zvítězily s formací Škola kouzel a junioři vybojovali titul vicemistra s formací Knihovna.

"Show dance je disciplína, která kromě výrazných a náročných tanečních kreací využívá efektivitu různých rekvizit, kulis, respektive působivých kostýmů. Důležité také je, aby skladba měla zajímavý příběh a nápaditou myšlenku,“ popsala tento taneční styl choreografka všech vítězných formací TK Akcent Lenka Buroňová.

"Vítězství je vždy nádherný emocionální zážitek, který mě i tanečníky motivuje k další práci a tréninkům. A těch máme před sebou ještě opravdu mnoho. Titul z MČR je totiž jen začátek, na mezinárodních soutěžích se utkáme s opravdu velmi silnými soupeři. Navíc teď ještě naše tanečníky čeká další MČR, tentokrát v disco dance, které proběhne 18. a 19. května v Brně a pojedeme i na MČR sólistů, duet a malých skupin v show dance počátkem června do Ústí nad Labem," dodala.

S přípravou na obě MČR formací začínali tanečníci Akcentu hned po novém roce. Na jaře pak v rámci soutěže B2BALANCE TOUR - Formace CDO 2013 absolvovali regionální a zemské kola této soutěže a nominovali se tak na MČR.

"Některé kluby začínají se stavbou choreografií a s tréninky již v létě, my však většinou až v lednu, protože konec roku bývá pro nás nejhektičtější. V listopadu a prosinci totiž zpravidla probíhají mezinárodní soutěže jak v disco, tak i v show dance, kterých se účastníme. Poslední týdny jsme se však připravovali velmi intenzivně, děti, junioři i dospělí trénovali téměř denně, a mnohdy i o víkendech,“ uvedla Lenka Buroňová.

Taneční klub Akcent Ostrava TJ Sokol Vítkovice pod vedením trenérek Lenky Buroňové a Hanky Kovalančíkové, který v roce 2011 oslavil dvacetiny, vybojoval za svou existenci neuvěřitelných 165 titulů mistrů České republiky, 23 titulů mistrů Evropy a 22 titulů mistrů světa!

Klub se věnuje převážně tanečním stylům disco dance, show a modern dance a street dance. A nejen to. Tančit zde můžete i latino dance, a to především díky skvělým lektorům Míše Gatěkové a Kubovi Mazůchovi, tanečnímu páru mezinárodní třídy v latinskoamerických tancích a loňským mistrům světa v Salse a finalistům mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám