Hlavní obsah

Ostravský primátor přijal účastníky 17. ročníku festivalu Folklór bez hranic

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 17. ročník festivalu Folklór bez hranic se koná ve všech městských částech Ostravy. V pondělí 11. srpna přijal zástupce zahraničních delegací primátor města Ostravy Ing. Petr Kajnar.

Foto: Josef Zajíc

Festival Folklor bez hranic. Ostrava 11.8.2014: Členové indického souboru Spandan Sanskrutik Trust.

Článek

Hlavní organizátorka a prezidentka festivalu Kateřina Macečková představila  zahraniční delegace souborů. Nejatraktivnějším je folklorní soubor Spandan Sanskrutik Trust z Ahmadábádu z Indie. Soubor předvádí lidové tance a hudbu především z oblasti Gudžarát, ale ve svém repertoáru má i tance z ostatních indických států.

Představeni byli i členové souboru Le Cordon Camarquais z Francie, Vokální soubor LĚL z Běloruska a polský soubor lidových písní a tanců Zemia Legnicka. Mimo tyto soubory vystoupí folklórní sestavy z Gruzie, Brna, Kopřivnice, Nového Jičína, Opavy, Plzně a Ostravy.

„Mám radost, že jste tady. Váš festival Ostravu zdobí a pomáhá jí na cestě do lepších časů, do budoucnosti. Přeji vám ať se vám v Ostravě líbí a ať máte z hudby, tance a pohybu  u nás radost. A stejně tak, ať uděláte radost našim občanům,” přivítal účastníky Petr Kajnar. 

V průběhu milého a přátelského setkání zástupců souboru festivalu se nad Magistrátem města Ostravy přehnala velká bouře doprovázená průtrží mračen. První veřejné vystoupení, které mělo začít v 16 hodin pod názvem Ať žije festival na Jiráskově náměstí tak bylo z důvodu špatného počasí zrušeno.

Zahajovací slavností koncert se konal v sále Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě od 19,30.

Další program bude probíhat v úterý 12. srpna od 16.30 před budovou K- Tria v Ostravě-Hrabůvce pod záštitou Mgr. Karla Sibinského, starosty Městského obvodu Ostrava-Jih.

Ve středu 13. srpna ve středu se festival přesune do městského obvodu Ostrava-Mariánské hory a Hulváky. Program bude probíhat od 16.30 hodin na pódiu na Mariánském náměstí. Koncert v tento den bude na programu také večer v 19.00 hodin v Klimkovicích.

Ve čtvrtek 14. srpna se festivalový kolotoč, hudby, tance, zpěvu a dobré nálady přesune do Ostravy-Poruby, kdy bude od 16.00 na programu průvod na Hlavní třídě a od 16.30 bude program pokračovat.

V pátek 15. srpna 2014 bude festival Folklór bez hranic ukončen průvodem centrem města Ostrava. V 17.00 bude následovat koncert dětských souborů a v 18.00 hodin Závěrečný festïvalový koncert v areálu Slezskoostravského hradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám