Hlavní obsah

Ostravský maraton odstartoval na Masarykově náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžecký festival zaplnil v neděli 22.září 2019 prosluněné Masarykovo náměstí v Ostravě. Pořadatelé s Maraton Klubu Seitl spolu SSK Vítkovice uspořádali velmi dobře obsazený sportovní svátek. Běžcům byly nabídnuty různé tratě pro široký rozptyl běžců od dvou let výše.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava City Marathon !!! Masarykovo náměstí.

Článek

Na neděli 22. září 2019 si náměstí zabrali sportovci a nejen oni. Vedle stanů pro prezenci závodníků a šaten, byly zde stánky s občerstvením, stánek masáže po doběhu. Své služby nabízeli i zdravotníci. Zájemci si mohli změřit oční tlak a nechat prohlédnout kožní znaménka. Byl zde stánek, který informoval o potřebě darování kostní dřeně.

Hlavní náplní byly běhy všeho druhu a délek. Sportovní Maraton Klub Seitl spolu s SSK Vítkovice uspořádal běžecký festival pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka a náměstkyně primátora města Ostravy Andrey Hoffmannové. Ředitelkou závodu byla Petra Pastorová.

Úderem desáté hodiny na věžních hodinách staré ostravské radnice, dnes Ostravské muzeum, byl start závodníků maratonu - 42,2 km a půlmaratonu - 21,10 km. V 10:20 byly odstartovány štafety na 6 x 6 kilometrů a po nich závodnici na 10,50 km.

Mezitím byly odběhnuty tratě mládeže od nejmenších dětí narozených 2019 až 2003. Ve dvanáct hodin vystartovali chodci na 6 kilometrů v kategorii Nordic Walking.

V té době byl již v okolí startu a cíle šrumec. Dobíhali závodníci jednotlivých šestikilometrových okruhů štafet, běžci na 10,5 kilometrů a do toho všeho probíhali běžci půlmaratonu a maratonu. Na náměstí probíhal koncert hudební skupiny BosoBos.

Závodníci kteří doběhli svůj závod, měli možnost strávit nějaký čas na maserském lehátku, kde jej zkušení maséři dali po odběhnutých kilometrech dohromady.

Pořadatelé nezapomněli ani na charitativní běh pro spolek Nedoklubko z.p., což je organizace zabývající se pomoci rodičům předčasně narozených dětí. Po celou dobu mohli zájemci, neběžící lidé, firmy a také běžci, mezi kterými byla velká skupina zaměstnanců České televize, přispět na dobrou věc a 140 z nich si zaběhlo mini maraton na 4,2 kilometrů. Výtěžek 61 250 korun byl rozdělen mezi Městskou nemocnici Ostrava a Fakultní nemocnici Ostrava.

Dobrou náladu utvrdil, před konečným vyhodnocením výsledků všech běhů a kategorií, koncert hudební skupiny FIHA band.

„Z dnešního závodu mám dobrý pocit. Jako podtext jsme k názvu závodu Ostrava City Marathon !!! přidali i běžecký festival v centru Ostravy - výbušná směs pohybu a dobré muziky. To vše se podařilo a k tomu to nádherné podzimní počasí. Příprava byla dlouhodobá a náročná. Myslím, že i účastnici všech sedmi závodů, jejich doprovod a fanoušci sportu byli spokojeni,” konstatoval předseda Maraton Klubu Otto Seitl.

Výsledky:

Maraton 42,2 km: Ženy: 1. Petra Pastorová  MK Seitl Ostrava  3:03.02. 2. Nováková Barbora  Atletika Žamberk  3:11:26,3. Ivana Zbořilová SSK Vítkovice 3:13:43

Muži: Petr Muras MK Seitl Ostrava 2:37:41,2.Kosek Pawel Polsko 2:45,11, 3Lubinski Jaroslaw Polsko 2:45 12

Půlmaraton 21,1: Ženy: Cherully  Jemutal Keňa 1:28:25, Muži : 1. Kiplagat Issak  1:08:27

Čtvrtmaraton 10,5 km: Ženy Biwott Jepkuru Keňa 0:38:55 Muži: Kimaiyo  Kiptum Keňa  0:33:06

Podrobné výsledky na: www.onlinesystem.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám