Hlavní obsah

Ostravský kompot - rodinný festival tvořený výhradně Ostraváky

Novinky, Josef Zajíc

Ostravský kompot. To je rodinný festival, plný zábavy, hudby, jídla, sportu, ukázek hasičské techniky, historických autobusů a tance. Tuto směs tvoří výhradně ostravské kapely, ostravské divadla, ostravští zpěváci, ostravské tanečnice a ostravští kuchaři. Vše diriguje ředitel festivalu Jan Rušaj.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21. 5.2017 Rodinný kulturní festival Ostravský kompot.

Článek

Ostravský kompot byl slavnostně zahájen na vyhlídkové věži Nové radnice ve výšce 73 metrů. Odkud primátor města Ostravy Tomáš Macura poslal do Trojhalí Karolina vynikající, chutný, sladký blumový kompot.

Ten v neděli 21. května si z ruky do ruky předávali dobrovolníci cestou, necestou, po chodnících, ulicích, pěšinách, přes náměstí, sídliště, ulici Jantarovou, přes Náměstí Biskupa Bruna až do velké haly Trojhalí Karolina.

Poslední metry si kompot nesený stovkami občanů předávali opatrně až na pódium, kde kompot převzal Petr Šnejdar, výkonný ředitel Trojhalí Karolina. Kompot opět předal přítomnému primátorovi města Ostravy Tomáši Macurovi. Blumový kompot pak putoval do rukou hejtmanovi Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákovi, který po otevření víčka předal poživatinu paní hejtmanové. Ta jako první kompot ochutnala a dále ke koštu jej poslala.

„Město Ostravu a Moravskoslezský kraj považuji za takovou hrdou fabriku. Víme, že tady dovedeme vyrábět železo, ocelové konstrukce a další produkty, ale co více, dovedeme se bavit a vyrábět dobrou zábavu. A tento nápad se mi velmi líbí,” ohodnotil rodinný festival hejtman Ivo Vondrák.

„Ano, je to bezva nápad a děkuji organizátorům, kteří strávili dva měsíce času přípravou zajímavé a nové akce,” dodal ostravský primátor Tomáš Macura.

Festival se s komentářem Aleše Juchelky rozjel "na plné pecky". Koncertní program zahájil na hlavním podiu Patrik Kee. Na venkovním pódiu před Trojhalím Karolina zahrála kapela Jazz Cake. Uvnitř Trojhalí i venku se prezentovaly různé prodejní a zábavné stánky.

V 11.30 zahrála kapela Windy, o hodinu později na venkovním pódiu kapela Nedivoč a ve 13.30 opět v Trojhalí kapela Boris Band Cambination. Atraktivní koncert čeká Trojhalí v 19.00 hodin, kdy vystoupí ryze ostravská kapela Buty.

Rodinný kulturní festival Ostravský kompot uzavře program ve venkovním malé scéně kapela February. Pro fanoušky kopané a hokeje pak zvláště bude na LED obrazovce přenášeno utkání v kopané SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava a ve 20.45 pak finálové utkání v hokej mezi Kanadou a Švédskem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám