Hlavní obsah

Ostravský informační servis zve na komentovanou prohlídku Z věže do věže

Novinky, Josef Zajíc

Ostravský informační servis - pobočka Věž ve spolupráci s Ostravským muzeem zve na komentovanou prohlídku části centra Ostravy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.7.2017 OIS: Komentovaná prohlídka " Z věže do věže ". Prokešovo náměstí, Nová radnice. Sraz zájemců 22.7.2017 v 11,00 hodin

Článek

Letos již podruhé organizuje Ostravský informační servis ve spolupráci s Ostravským muzeem vycházku centrem Ostravy na téma Z věže do věže.

Vycházka začne na Vyhlídkové věži Nové radnice Magistrátu města Ostravy. Radnice byla postavena v roce 1930 a věž ční do výše 85 metrů, přičemž vyhlídková věž je ve výšce 73 metrů. 

Výhledy a pohledy jsou úžasné. Průvodce účastníky vycházky bude informovat, co se kde na rozhledu do čtyř světových stran nachází - a jistě ukáže místa, objekty a budovy, které později navštíví a uvidí z jiné perspektivy.

Začátek vycházky bude v sobotu 22. července v 11 hodin. Postupně zájemci projdou okolo nejstarších vil a dozví se historii těchto nádherných objektů. Dozví se, kde dříve stávala Židovská synagoga a jaké byly peripetie při stavbě katedrály Božského Spasitele.

Vycházka bude pokračovat přes jedno z největších náměstí v Ostravě - přes Masarykovo náměstí - a bude ukončena ve vyhlídkové věži Ostravského muzea, kde návštěvníci uvidí zvony, které nesou jména předcházejících primátorů města Ostravy. V pravý čas uslyší i zvonkohru.

Komentovaná prohlídka bude v tento termín otevřena i návštěvníkům festivalu Coulours of Ostrava. Z tohoto důvodu není nutné se předem rezervovat.

Vstupné na prohlídku: dospělí 80 Kč, senioři, studenti a děti 50 Kč.

Ostravský informační servis připravuje:

Ostrava v barvách noci: 5. srpna a 2. září - otevírací doba věže bude prodloužena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám