Hlavní obsah

Ostravské házenkářky ve Francii neuspěly, se soupeřkami ale držely krok

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 15. března se ve francouzském Bordeaux utkaly házenkářky DHC Sokola Poruba v odvetném utkání Challenge Cupu s týmem Union Mios Biganos-Begles. Prohrály těsně 22:24 a do semifinále postoupily Francouzky.

Foto: Josef Zajíc

Házená ženy Challenge Cup.Ostrava. Ilustrační snímek z utkání v Ostravě 7.3.2015.

Článek

Po celou dobu nedělního utkání ve francouzském Bordeaux prokazovaly ostravské hráčky skvělou formu a se soupeřkami držely krok.

Skvělou formu měly všechny hráčky Ostravy a brankářka Markéta Doláková jejich úsilí podložila 50procentní úspěšností v krytí střel. V dramatické koncovce se podařilo pravé spojce Leoně Švihárkové snížit stav na 22:23, ale ani dvojnásobným pokusem Alice Kostelné se nepodařilo Ostravankám stav vyrovnat. Naopak v poslední vteřině utkání Francouzky daly gól a ukončily utkání svým vítězstvím 24:22.

„Stejně jako v prvním zápase 7. března jsme hrály velmi dobře v obraně, což je vidět i na konečném výsledku dnešního zápasu. Chybí tomu jen ta třešnička na dortu, že bychom tady uhrály ten bod. I když by v postupové matematice nic neřešil, měly bychom radost. Francouzky byly asi individuálně lepší, my jsme to ale dokázaly nahradit bojovností a kolektivním výkonem,” řekla po utkání brankářka Markéta Doláková.

Do semifinále postupuje francouzský tým Union Mios Biganos-Begles. První utkání se konalo 7. března v Ostravě, hráčky francouzského týmu zvítězily 31:24.

Hráčky DHC Sokol Poruba čeká 28. března od 18 hodin v domácím prostředí zápas s Pískem.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám