Hlavní obsah

Ostravská univerzita se představila festivalovým programem

Novinky, Josef Zajíc

Centrální Masarykovo náměstí v Ostravě se ve čtvrtek od jedenácti hodin zaplnilo dětmi, studenty středních škol a studenty všech fakult Ostravské univerzity. Centrum marketingu a komunikace Ostravské univerzity připravilo soutěžní, zábavný, poučný a veselý program pro ostravskou veřejnost.

Foto: Josef Zajíc

Festival Jsme Ostravská se konal na Masarykově náměstí v Ostravě

Článek

Barevný festival Ostravské univerzity Jsme Ostravská pořádá univerzita již od roku 2015, aby přiblížila univerzitu a její fakulty sociálních studií, pedagogickou fakultu, fakultu umění, filozofickou fakultu, lékařskou fakultu a přírodovědeckou fakultu veřejnosti. Festival ukázal její vstřícnou tvář, mladého ducha, kterým vyniká.

Pořadatelé dopoledne připravili pro veřejnost náročnou soutěž pod názvem Bitva o pohár Ostravské univerzity pro týmy přihlášených středních škol, které se utkaly v oblasti bystrosti, vědomostí, znalostí, okázalého všeobecného přehledu, kreativního myšlení a fyzické kondice. Nejlepší týmy si odnesly velmi pěkné ceny.

Odpoledne se pak již prezentovaly všechny fakulty a katedry fakult, které pro veřejnost nabízely vědecké, zdravotní, společenské, umělecké vystoupení a workshopy. Každý si našel to své. Bylo připraveno velmi dobré občerstvení, které nabízela studentská kavárna a prodávalo se vlastní univerzitní IQ pivo.

Na podiu v průběhu dne probíhal hudební program, divadelní představení improvizovaná vystoupení, které byly prokládany koncerty profesionálních umělců.

V 17.30 byl hojně navštívený koncert Milana Peroutky a kapely Perutě. Zpěvák, známý z televize a několika seriálů, musel pro velký zájem prodlužovat a po koncertu vytrvale podepisoval v rámci autogramiády své fotografie. Před podiem se předvedli členové sportovně akrobatické skupiny Parkour MOVE CREATORS.

Krásný, slunečný, zábavný den ukončil koncert, na kterém zazpívala Emma Smetana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám