Hlavní obsah

Ostrava hostila světovou konferenci TBEX Europe 2018

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě se od 26. do 28. července konalo největší mezinárodní shromáždění tvůrců internetového obsahu TBEX Europe 2018.Je to vůbec poprvé, co se tato konference světového formátu uskutečnila v zemi střední a východní Evropy.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 30.7.2018 Konference TBEX Europe 2018. Ostrava 26.-28.7.2018 Tisková konference.

Článek

Organizátoři pro účastníky připravili nabitý konferenční program v Multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích. V rámci FAM tripů poznali většinu regionů republiky.

„TBEX se poprve koná ve střední Evropě a v bloggerské komunitě to už vře. Na akci přijelo 495 influencerů, bylo zde více než 40 sponzorů a zástupci několika regionů z České republiky. Celá řada našich účastníků je v České republice již více než týden a mnoho dalších zde zůstalo a cestuje po České republice. Budou sdílet své příběhy s cestovateli z celého světa. Účastníci konference TBEX vytvoří tedy desítky tisíc výstupů a stovky miliónů příspěvků na sociálních sítích i v tradičních médiích, " řekl generální ředitel TBEX Rick Calvert.

Dle informací organizátorů na TBEX přijelo 495 delegátů z řad blogerů, vlogerů, fotografů, novinářů tištěných médií, TV a rádií a profesionálů z oblasti cestovního ruchu. Zhruba 40 % jich bylo z Evropy a dalších 40 % z Ameriky. Zbylých 20 % z dalších kontinentů. Do Ostravy dorazili delegáti ze vzdálených zemí jako například z Austrálie, Nového Zélandu, Indie či Filipín.

„Jsem rád, že TBEX Europe 2018 se uskutečnil v Ostravě. Doplní tak sérii dalších významných akcí, které překračují hranice naší země a profilují Ostravu jako plnohodnotnou turistickou destinaci s vysokým potenciálem. Hlavním krátkodobým přínosem konference je okamžitý ekonomický efekt v podobě útrat delegátů, tím dlouhodobým zviditelnění destinace online v online světě a zvýšení prestiže nejen u běžných turistů. TBEX chápeme také jako velmi hodnotnou konferenci pro organizátory dalších mezinárodních akcí," uvedl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Konference TBEX (The Travel Blog Exchange) se koná pravidelně od roku 2012 v Severní Americe, Evropě, Asii či v Africe. V roce 2018 svou kandidaturou uspěla právě Česká republika v čele s Ostravou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám