Hlavní obsah

Ostrava hledá nejlepšího sportovce roku 2016

Novinky, Josef Zajíc

Nejlepší sportovce roku 2016 vyhlásí město Ostrava již podesáté. V anketě budou stejně jako v předchozích letech ocenění vítězové v kategorii jednotlivec, kolektiv, talent, handicapovaní a sportovní legenda. Poprvé přibude nejlepší společensky odpovědná firma v oblasti sportu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.12.2016 Ostrava hledá sportovce roku 2016. Za rok 2015 zvítězila Barbora Závadová.

Článek

„Bývá pravidlem, že ankety procházejí po letech fungování vývojem a tedy i úpravami. K obvyklým pěti kategoriím jsme pro tento ročník přidali společensky odpovědnou firmu. Víme totiž, že získat peníze pro profesionální sportovce anebo děti a mládež není úplně snadné. Samo město z rozpočtu podporuje řadu sportovních klubů a je známo, že se často potýkají s finančními problémy. Proto patří nejštědřejšímu sponzorovi nejen poděkování,” řekl náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek.

Nominačními kritérii jsou u jednotlivců i družstev úspěchy v mezinárodních a domácích soutěžích. Navrženi sportovci musí být členy TJ, oddílu nebo klubů se sídlem v Ostravě v době, kdy dosáhli výkonu, za který jsou navrhováni. Sportovní výkon v roce 2016 musí být doložen odkazem na oficiální webové stránky, tiskovou zprávou nebo jiným průkazným způsobem. Nominace na odpovědnou firmu musí být doložena seznamem sportovních klubů či jednotlivců, které firma  podpořila jako sponzor v roce 2016.

„Návrhy na ocenění sportovců podávají ostravské sportovní organizace, kluby, trenéři, činovníci a občané v elektronické podobě na formuláři na adresu: jnavratil@ostrava.cz (do předmětu uveďte Sportovec roku). Formulář je k dispozici na webových stránkách města www.ostrava.cz v sekci Dotace, oblast Tělovýchova a sport/vrcholový sport,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Návrh lze poslat také poštou na adresu: Magistrát města Ostravy, odbor školství a sportu, Prokešovo náměstí 8, 729 30 Ostrava (na obálku uveďte Sportovec roku). Návrhy na ostravského sportovce roku 2016 pořadatelé očekávají nejpozději do 15. ledna 2017.

Za rok 2015 se sportovkyní roku stala plavkyně Barbora Závadová a družstvo žen Klubu plaveckých sportů Ostrava. Mezi talenty uspěla golfistka Hana Ryšková, u handicapovaných stolní tenistka Marie Horváthová. Do síně slávy byl in memoriam uveden volejbalista a trenér Jaroslav Tomáš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám