Hlavní obsah

Ostrava fandila kontinentům pod dohledem Barbory Špotákové

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exkluzivní sportovní dopoledne prožily tři stovky dětí z devatenácti základních škol a dvě stovky studentů z deseti středních škol Ostravy a Moravskoslezského kraje, kteří se ve čtvrtek 22. března zúčastnili závodů v rámci projektu Ostrava fandí kontinentům.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.3.2018 Ostrava fandí kontinentům. Barbora Špotáková, ambasadorka Kontinentálního poháru týmu Asie a Pacifiku.

Článek

Projekt Ostrava fandí kontinentům je hlavní doprovodnou akcí ke Kontinentálnímu poháru, který se jako největší atletická událost letošní sezóny v České republice uskuteční v Ostravě v termínu 8. a 9. září.

Ostrava fandí kontinentům je projekt určen žákům základních a středních škol, stejně jako členům atletických oddílů - slavnostně odstartoval loni 16. listopadu. Celkem se do projektu přihlásilo 30 základních škol a 27 středních škol. Cílem projektu je zapojit děti a studenty do pravidelné pohybové aktivity.

I proto se uskutečnila roadshow v ostravské atletické hale. Mezi hosty nechyběl výkonný ředitel Kontinentálního poháru Valter Boček, náměstek primátora města Ostravy Vladimír Cigánek a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarcny.

Akci přijela a děti ve sportovních výkonech povzbudila dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková, která je současně ambasadorka Kontinentálního poháru týmu Asie a Pacifiku. Výkony žáků a studentů pečlivě sledovala, podepisovala fotografie a ochotně se s dětmi a studenty a sportovními kolektivy škol fotografovala.

„Musím říct, že jsem mile překvapená. Je vidět, že byla dobře vymyšlená. Všichni jsou nadšení a já jsem taky. Tohle jsem nečekala. A všichni se těší na září, kdy se uskuteční Kontinentální pohár,” řekla Barbora Špotáková.

Žáci základních škol soutěžili v atletickém trojboji. Každý závodník reprezentující svoji školu nejprve běžel sprint na 60 metrů, pak přešel na silovou disciplínu hod medicimbalem (1 kg) a skok z místa. 

Žákyně a žáci, studentky a studenti se snažili podat co nejlepší výkon, a tak se trochu projevit před špičkovými atletickými rozhodčími, trenéry a v neposlední řadě před ambasadorkou Kontinentálního poháru Barborou Špotákovou.

V běhu na 60 metrů byl nejrychlejší Milan Ščibráni - 7,88 a z žákyň Sabina Vantuchová - 60 metrů za 8,59 vteřiny.

Hod medicimbalem vyhrála v žákyních Tereza Dybalová, která hodila obouruč medicimbal do vzdálenosti 14,03 metru. V kategorii žáků zvítězil Aleš Klozík výkonem 13,05 metru.

Ve skoku dalekém z místa s přehledem zvítězil Ondřej Kolmáš výkonem 2,63 metru. V kategorii žákyň skočila nejdále Patrice Pěnčíková - 2,29 metru.

Do trojice nejlepších základních škol se probojovala ZŠ Fučíkova 832, ZŠ generála Škavrdy a ZŠ Dvorského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám