Hlavní obsah

Ostrava bude mít nové pohybové centrum pro děti

Novinky, Hana Szotkowská

Velká tělocvična plná světla, barev a nářadí speciálně vyrobeného pro děti. Tak bude vypadat nové centrum pohybových aktivit, které se ve středu 9. září otevře v centru Ostravy naproti Obchodnímu centru Karolína.

Foto: Hana Szotkowská

Nové pohybové centrum nabídne výukové programy pro děti od 10 měsíců až do 12 let.

Článek

Zatímco během školního roku nabídne nové centrum speciální výukové cvičební programy, o prázdninách zde najdou děti zábavu díky tematicky zaměřeným kempům.

Nové pohybové centrum The Little Gym nabídne výukové cvičební programy pro děti od 10 měsíců až do 12 let.

„Každý z našich kurzů bude tematicky rozdělen na několikatýdenní výukové bloky, jejichž skladba napomáhá přirozenému rozvoji dovedností. Skrz naše pohybové programy budou mít děti možnost rozvíjet se ve třech různých oblastech. Jak v pohybu, tak v rozvoji myšlení, tak v dovednostech pro život,“ vysvětlil provozovatel nového pohybového centra MUDr. David Šperling s tím, že nejde o žádnou novinku, neboť ve světě tento ojedinělý cvičební koncept funguje už přes 30 let.

Jako lékaře ho však natolik zaujal, že se rozhodl otevřít novou pobočku také v Ostravě. A přestože dnešní děti tráví volný čas stále častěji raději u počítače, věří, že si děti s rodiči cestu do nového centra přece jen najdou.

„Děti si dnes potřebují hrát a cvičit. Pokud se pro ně stane cvičení hrou, která je bude bavit, můžou plně rozvíjet své pohybové schopnosti,“ dodal David Šperling. Líbí se mu hlavně skutečnost, že děti rozvíjí své schopnosti v hravém a nesoutěživém prostředí. Celkový koncept respektuje fakt, že se každé dítě vyvíjí svým vlastním tempem. „Vítěze a poražené zde nehledejte. Děti se u nás hlavně naučí vítězit samy nad sebou a vydat ze sebe to nejlepší,“ objasnil lékař.

Cvičební programy jsou přizpůsobeny jednotlivým věkovým kategoriím. Lekce mají zároveň svá témata, která otvírají prostor dětské fantazii a hravosti. S batolaty a dětmi do tří let budou v centru cvičit společně s lektory také rodiče. Od tří let se pak děti učí samostatnosti a v hodinách cvičí bez rodičů. Ti však mohou jejich pokroky sledovat z prosklené lobby.

„Naše centrum si klade za cíl vybudovat u dětí už v útlém věku pozitivní vztah k pohybu a sportu. Jestli se nám to daří, se mohou rodiče se svými ratolestmi přijít přesvědčit na zkušební lekci, kterou nabízíme zdarma,“ pozval do nového centra veřejnost David Šperling. První lekce se otevřou už 9. září. Podrobnější informace i on-line formulář naleznou rodiče na webu ostravského The Little Gym.

Reklama

Výběr článků

Načítám