Hlavní obsah

Osoby postižené sociální nebo psychickou krizí najdou pomoc u Modrých dveří

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Terapeutické centrum Modré dveře prošlo v uplynulém roce několika změnami. Od 1. ledna letošního roku stabilizovalo svoje služby a nese oficiální název Terapeutické centrum Modré dveře, z. ú.

Foto: Modré dveře

Modré dveře - kavárna

Článek

Obrátit se na něj mohou lidé, kteří mají psychické obtíže, kterým poskytuje centrum psychoterapii a celkovou orientaci ve svých obtížích. V letošním roce se otevřelo nové centrum v Praze, které nese název Institut psychoterapie a poradenství Modré dveře, jehož základním pilířem je pedagogicko-psychologické poradenství s důrazem na rodinný systém. Informovala o tom ředitelka a zakladatelka Terapeutického centra Modré dveře, z. ú., Kateřina Siveková.

Institut psychoterapie a poradenství Modré dveře v Praze vyplňuje mezeru v oblasti školství a poradenství. Lidé a rodiny, kteří se obávají přijít do klasické pedagogicko-psychologické poradny, tady najdou pomoc a poradenství. Institut se specializuje na metodickou podporu pro rodiny a děti vzdělávající se v alternativních školách, pomoc nabízí i v oblasti osobního rozvoje jako je koučink, supervize, psychoterapie a poradenství.

„Nabízíme rovněž podle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. krizovou pomoc pro všechny, kteří se ocitli v naléhavé či akutní životní situaci a potřebují podporu, v centru v Kostelci nad Černými lesy. Klienty jsou děti, dospělí i senioři. Další ze služeb, které poskytujeme, je sociální aktivizace pro osoby se zdravotním postižením a sociální rehabilitaci, obě služby jsou pro osoby s duševním onemocněním téměř celého spektra psychiatrických diagnóz a pro osoby s mentálním postižením,” informovala výkonná ředitelka centra v Kostelci nad Černými lesy Veronika Vaňousová.

„Sociální služby doplňujeme i o pomoc pro jejich blízké, kteří rovněž potřebují psychickou či poradenskou podporu. Rovněž máme ambulanci klinického psychologa, který naši bio-psycho-sociální pomoc doplňuje o psychodiagnostiku všech psychických deficitů a obtíží. Naše služby, včetně psychoterapeutických, jsou ambulantní i terénní, proto k těm, kteří z vážného zdravotního důvodu nemohou přijet k nám, přijíždíme my do jejich domácího prostředí. Disponujeme rovněž psychiatrickou sestrou, která se o naše klienty stará v oblasti medikace a zdravotních obtíží. Různé formy psychoterapie poskytujeme také na pracovišti Psychoterapeutického centra v Říčanech,“ dodala Veronika Vaňousová.

Reklama

Výběr článků

Načítám