Hlavní obsah

Osobní manažer Freddieho Mercuryho dorazí do Bílovce na festival pořádaný gymnazisty

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek 9. června v 18 hodin vypukne v Bílovci na Ostravsku dvoudenní hudebně-dramatický festival Unplugged, kde vystoupí kapely Do it to Julia, Slavík band, The Unicorns, Run dom a další. Akci už déle než dvě desetiletí pořádají studenti Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci. Na akci dorazí Peter Freestone, někdejší přítel a asistent Fredieho Mercuryho. Freestone nyní žije v Česku.

Foto: Archiv Gymnázia Mikuláše Koperníka
Článek

„Po oba dny budou vystupovat skvělé kapely hrající rockovou i populární hudbu, diváci uvidí unpluggedovou taneční skupinu, divadelní vystoupení i profesionálního tanečníka Matěje Fadrného s partnerkou. Přidanou hodnotou čtvrtečního večera bude fireshow organizovaná bývalými studenty a velkým tahákem nejen pro fanoušky kapely Queen by mohla být páteční návštěva Petera Freestona, osobního manažera Freddieho Mercuryho,” uvedla studentka Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci Viktorie Prusáková.

Kromě divadelních, tanečních, koncertních i různých alternativních vystoupení studentů a skupin se diváci mohou těšit i na dobré jídlo a velký výběr propagačních předmětů.

„Unplugged 2016 jsme tentokrát pojali jako opravdový festival. Zatímco dříve býval po oba dny stejný program, nyní si diváci mohou každý den vychutnat něco jiného. Protože počítáme i s návštěvou dospělých v doprovodu dětí, novinkou je i dětský koutek se školenými animátory,” dodala Prusáková.

Na přípravách festivalu se podílí zhruba pět desítek studentů napříč všemi ročníky, pomáhá však i velké množství abiturientů a dalších lidí spojených s Gymnáziem Mikuláše Koperníka v Bílovci.

„Unplugged je akce tvořená studenty a pro studenty. Festival připravujeme sami, takřka bez pomoci „dospělých“. Učíme se, jak zorganizovat jednotlivé činnosti, nést zodpovědnost, hospodařit s penězi, vycházet s lidmi a zajišťovat potřebné záležitosti,” zdůraznila Prusáková s tím, že bez podpory školy a vedení města by tak rozsáhlý projekt vytvořit nešlo.

„Pokud jde o vystupující, je nepsaným pravidlem, že v každé vystupující kapele musí být alespoň jeden současný, budoucí nebo bývalý student naší školy. I v divadelním představení vystupují převážně studenti gymnázia, stejně je na tom i tančák.”

V podtitulu letošního ročníku festivalu se tentokrát objevilo heslo Make unplugged not War. „Chceme, aby Unplugged nebyl jen zábava, ale aby přinutil zamyslet se. Letošním podtitulem, který je pozměněnou verzí celosvětově známého hesla Make art, not war nebo Make love, not war, reagujeme na všeobecnou nevraživost vůči islámu a migrantům i na lidskou zlobu obecně. Chceme apelovat na srdce a zdravý rozum. V duchu tohoto hesla se ponese i letošní divadlo a design,” uzavřela Prusáková.

Unplugged se uskuteční 9. a 10. června v 18 hodin v hale Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci.

Reklama

Výběr článků

Načítám