Hlavní obsah

Osobitá derniéra výstavy provokatéra Martina Řepy v galerii Portyč

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před ukončením výstavy Provokace její autor Martin Řepa opět zorganizoval osobité rozloučení s výstavními prostory písecké galerie. Na programu derniéry v sobotu 22. června budou Řepovy performance, projekce a hudební vystoupení přizvané kapely 2 Generations, doprovázené synchronní projekcí.

Foto: archiv

Martin Řepa

Článek

Protivínský tvůrce Martin Řepa (* 3. 9. 1970 Strakonice) člen Klubu vodňanských výtvarníků a Prácheňské umělecké besedy, se od dětství věnuje kresbě a malbě. Sedm let navštěvoval Základní uměleckou školu ve Vodňanech, později soukromé hodiny u malířky Ley Dočekalové v Českém Krumlově.

Mezi jeho aktivity patří otevření soukromé obrazové galerie ve Vodňanech, pracoval jako správce sbírek a kurátor výstav ve vodňanské Městské galerii. V poslední době je prioritní formou jeho vyjádření performance a happening, na kontě má několik happeningových akcí: Chodící obrazy, To si snad děláte kozy! a Záznam nohou.

Jeho nejčerstvější aktivitou je probíhající happening Máme holé zadky, v jehož rámci sbírá fotografie pozadí spřízněných resesistů, nespokojených s politickou situací.

Rodinné duo z Třebkova u Písku 2 Generations je původem pražská formace, po emigraci do jižních Čech před několika lety již stále více sepjaté s tímto regionem. Jejich tvorba čerpá především z hudebního odkazu rockového dění 70. let, od kdy jako další složku vyjádření používají obrazovou projekci, oproti dnešním technologiím pochopitelně stavěnou především na promítání diapozitivů. Dnešní možnosti počítačového zpracování umožňují dokonalé sladění vizuální složky s hudbou a textem, jak je patrné z klipů.

Akce začíná v 16.00 hodin, místo konání Galerie Portyč, spravovaná Centrem kultury Písek, Čechova 406.

Reklama

Výběr článků

Načítám