Hlavní obsah

OSN oslaví v sobotu v Brně sedmdesátiny

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotu 24. října připadá 70. výročí založení Organizace spojených národů. Ten den se celá budova Janáčkova divadla „zbarví“ do modra. Brno se tak stane jediným městem u nás, které tuto událost vizuálně připomene.

Foto: Jiří Smutný
Článek

V uplynulých letech byla při stejné příležitosti podobným způsobem nasvícena například Eiffelova věž v Paříži nebo pyramidy v Gíze.

Kromě toho je již dnes před Janáčkovým divadlem nainstalovaná výstava Silná OSN, lepší svět. Připravilo ji Informační centrum OSN v Praze ve spolupráci s městem Brnem. Pomocí informačních tabulí a fotografií se divák může seznámit například s historickým vývojem OSN, se změnami v rozsahu její práce, se zastoupením OSN v České republice a s rolí ČR v OSN.

„V propojeném světě s rostoucí populací se objevuje čím dál víc problémů, které působí bez ohledu na hranice států nebo kontinentů. Proto potřebujeme víc koordinace, víc spolupráce, proto potřebujeme OSN. Výstavou chceme veřejnost upozornit na její význam pro současný svět,“ uvedl Michal Broža, ředitel Kanceláře OSN v Praze.

Výstava před Janáčkovým divadlem zůstane do 4. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám