Hlavní obsah

Osmileté Elince, která trpí mozkovou obrnou, pomohly karvinské děti

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emotivní atmosféra panovala v pátek v podvečer ve velkém sále Městského domu kultury v Karviné. Konal se tam totiž další ročník charitativního koncertu nazvaný Karvinské děti pomáhají. Letos pomoc potřebovala osmiletá Elinka Wawrzosová z Karviné, která trpí těžkou formou mozkové obrny.

Foto: Milan Haluška
Článek

Na ZŠ Mendelova neváhali ani vteřinu a pustili se do práce. Opět po roce uspořádali charitativní koncert s nabitým programem, ve kterém vystoupily i další školy a vzácní hosté. 

V programu se letos představili tanečníci, roztleskávačky, zpěváci, sportovci i děti, kterým se pomáhalo v loňském roce. Karvinské děti tak po roce opět spojily síly a pro Elinku společně s dalšími lidmi, kteří přispívali na bankovní účet, sesbíraly přes 31 tisíc korun.

Elinka peníze využije na speciální terapii

Novinky o jejím příběhu podrobně informovaly. Vloni na jaře absolvovala Elinka pobyt v lázních Klimkovice, který byl spojen s unikátní metodou pohybové terapie KLIM-THERAPY. Cvičení i lázeňské procedury zvládala velmi dobře a došlo u ní dokonce k výraznému zlepšení sedu, kleku na čtyřech a zlepšila i oporu o ruce.

Právě na tuto terapii poslouží Elince vybrané peníze, stojí totiž kolem 50 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám