Hlavní obsah

Osm okolo Olešné – zábavná a bezpečná in-line jízda ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stezka kolem přehrady Olešná ve Frýdku-Místku bude 25. května patřit akci „Osm okolo Olešné“, která má upozornit na bezpečnost při jízdě na in-linech. Odstartuje v 13:30 hodin z hráze přehrady. Cíl bude po osmi kilometrech, necelých dvou okruzích, u aquaparku. Podmínkou je ochranná přilba na hlavě.

Foto: Sportplex s.r.o.

plakát

Článek

Letos se uskuteční již třetí ročník této zábavné jízdy, ve které nejde o to, kdo dojede do cíle první, ale o to, aby všichni bruslaři měli na hlavách ochranné přilby a považovali to za samozřejmost. Přilba je povinná pro všechny cyklisty mladší 18 let a in-line bruslaři, zejména pak začátečníci, by ji měli spolu s chrániči zápěstí, loktů a kolen používat také. Při pádech chrání před závažným zraněním a následnou bolestí.

Bruslaři budou vyjíždět na trať ve skupinách po 30 osobách v půlminutových časových intervalech. Limit třetího ročníku bezpečné jízdy je 500 bruslařů. Na start jízdy mohou pouze bruslaři s ochrannou přilbou, děti do 15 let musí doprovázet dospělá osoba. Startovné činí 20 korun, které 8. června poslouží jako volná vstupenka na slavnostní otevření letního aquaparku. Navíc účastníci jízdy na in-linech získají certifikát za účast a drobné ceny.

Zájemci o účast v bezpečné a zábavné jízdě „Osm okolo Olešné“ se mohou hlásit v den konání, tedy 25. května, od 12 do 13 hodin u Aquaparku Olešná, nebo mohou již nyní využít registraci přes e-mail: sportplex@sportplex.cz.

Akce se nekoná za deštivého a mokrého počasí.

Pořadatelem akce je společnost Sportplex - více ZDE

Reklama

Výběr článků

Načítám