Hlavní obsah

Oslavte příchod jara na zámku Ostrov Veltrusy

Novinky, Romana Indrová Semelková

V sobotu 19. března vyneseme Moranu a skoncujeme tak se zimou. Připojte se a užijte si první jarní dny v prostředí veltruského parku. Od 10:00 do 17:00 na vás čeká bohatý program.

Foto: Romana Indrová Semelková
Článek

Pěvecký sbor Tutti Cantate, který vystoupí na samém začátku dne, vás jistě příjemně naladí, abyste se s radostí pustili do víru stánků a tvořivých dílen. Vedle aranžování z květin nebo zdobení věnců si budete moci vyzkoušet také pletení pomlázky či různé způsoby dekorace vajec, zkrátka tradice, které patří k blížícím se Velikonocům.

A pozor, není vejce jako vejce! O tom se přesvědčí děti při stejnojmenné hře, kterou pro ně chystáme. V odpoledních hodinách pak utvoříme průvod a konečně vyneseme Moranu na mostek pod Karolininým vrškem a vhodíme ji do potoka.

Kromě bylinkové čajovny vás také jistě potěší i živá zvířátka – králíci, kachny a slepice. A kdo by chtěl pomoci slepičkám v nouzi, může koupí slepičky látkové přispět ke zlepšení podmínek pro ty z velkochovů.

Protože máme zámek otevřený již od konce ledna, můžete navštívit i vzdělávací prohlídkový okruh, který vás seznámí se životem a osudy posledních majitelů veltruského panství. V těchto autentických prostorech se na konkrétních příkladech ze života Chotků šířeji seznámíme se šlechtickým prostředím, rolí šlechty ve státní správě a ve společnosti a s jejím životním stylem. Zároveň bude otevřena výstava Váhy, míry, závaží na zámku vám ukáží.

Reklama

Výběr článků

Načítám