Hlavní obsah

Originální, neobyčejné, užitečné, zhodnotili středoškoláci kurzy IT Talentu

Novinky, Šárka Štveráková

V pondělí 19. června 2017 byl slavnostně ukončen třetí ročník projektu IT Talent, který pro vybrané žáky středních škol pořádala nezisková organizace BEACPP4OK ve spolupráci se společností TESCO SW.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

Projekt IT talent již potřetí poskytl mladým lidem příležitost proniknout do oblasti IT. Prostřednictvím série přednášek, které byly realizovány pod záštitou specialistů ze společnosti TESCO SW, se středoškoláci seznámili se zajímavými tématy a moderními technologiemi, které nabízí současná IT sféra.  

Díky nadstandardnímu vybavení BEA campusu Olomouc a ve spolupráci s Multimediálním centrem BEA campus channel mohl být IT talent v celém svém rozsahu vysílán živě přímo do středních škol. Studenti dostali příležitost interaktivně se zapojit do diskuse s lektorem, který následně mohl pružně a v reálném čase na dotazy posluchačů odpovídat.

„Sledovali jsme se studenty jednotlivé hodiny online v rámci semináře. Většina lekcí odpovídala našemu tematickému plánu, proto jsem se studentů zeptal, zda by měli o tuto formu semináře zájem,” uvedl vyučující Mgr. Zavadil Jaroslav z Gymnázia Šternberk.  

„IT talent hodnotím jako velice užitečný. Kurz mi poskytl mnoho informací, které člověk potřebuje, když se IT oborem chce dále zaobírat. Líbila se mi datová centra. Na druhou stranu mě velice zaujaly také databáze, které využiji v mé práci, ve které se zabývám webovými aplikacemi. Je těžké vyzdvihnout jen jednu konkrétní oblast jako nejlepší, protože něco mě bavilo a něco mi hodně pomohlo v mé práci,“ uvedl Pavel Vybíral ze Střední průmyslové školy Přerov.

Po úspěšném absolvování závěrečných znalostních testů obdrželi účastníci certifikát, který je výhodou do budoucích pracovních i studijních let. Všem absolventům byly předány i hodnotné dárkové tašky od společností BEACPP4OKa TESCO SW. Po slavnostním ukončení kurzu a předání certifikátů byla pro absolventy připravena prohlídka unikátního multimediálního centra BEA campus channel, kde se z úst odborných pracovníků studia všichni dozvěděli zajímavé informace o přípravě a tvorbě audiovizuálního obsahu.  

„Věřím, že podobné kurzy se zapojením odborníků z praxe jsou ideálním příkladem otevřeného vzdělávání, jehož běžnou součástí je i mimoškolní prostředí, které by do budoucna mělo být nedílnou a důležitou součástí učební zkušenosti všech žáků,“ uvedla Kateřina Kramplová Kasparová za společnost BEACPP4OK.

„IT talent byl hlavně neobyčejný a originální. S ničím takovým jsem se nikdy nesetkal. IT průmysl člověk nemůže jen tak pojmout a naučit se jej z internetu. V této oblasti ty přednášky byly velmi cenné,“ dodal účastník IT talentu Hugo Hron, student Gymnázia Uničov.

Celý kurz byl hodnocen velmi kladně nejen samotnými účastníky, ale i pedagogy, kteří studenty pro účast vybrali. Organizátoři plánují pokračování projektu i v příštích ročnících. Bližší informace budou zveřejněny na webových stránkách společnosti www.beacpp.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám