Hlavní obsah

Opravdové peklo s velkým P najdete v Úštěku

• Aktualizováno
Novinky, Vratislav Konečný

Nevlídné počasí láká k zahřátí - a kde jinde toho docílíte než v Pekle. Jeho sklepy se vám otevírají v severočeském Úštěku, pekelně hezkém městečku, kde rohatým vládne vrchní čert a zakladatel Muzea čertů výtvarník a sochař Jaroslav Stejný. Takže vítejte S pánem čertem! a koukejte dorazit. Peklo čeká.

Foto: muzeum čertů

Někdo by šel do pekla nejraději hned, personál je excelentní

Článek

Těm, kteří se stali již pravidelnými hosty zdejší čertovské chásky, víc říkat určitě nemusíme. Těm, kteří se sem vypraví poprvé, prozradíme, že ačkoliv čerti obvykle vzbuzují strach a hrůzu, tady to opravdu neplatí.

Zdejší čerti a čertice jsou bytosti mírumilovné, dobře naložené a hlavně se smyslem pro humor! O tom se přesvědčí nejen děti, ale i dospělí návštěvníci. A až se Pikartská věž a stropy zdejšího pekelného sklepení budou otřásat vaším smíchem, snad se i vy zařadíte mezi stálé příznivce a budete se sem rádi vracet.

S čerty nuda rozhodně není

„Vzhledem k tomu, že prohlídka a program ve sklepení není pokaždé stejný, nudit se rozhodně nebudete. Během tohoto víkendu vás tu přivítá družina čertů z divadelního souboru „HRAjeto“ z Nového Boru, jindy vás poškádlí a trochu potrápí naše rozpustilé čertice a na ty největší hříšníky si došlápnu já sám, pekelný vládce Lucifer," říká Jaroslav Stejný.

Určitě se  tepleji oblečte, protože i když vám čerti „zatopí“, rozhodně se u jejich kotlů příliš neohřejete. Možná, že až budete v kleci zpívat a tančit, točit pekelnými koulemi, podepisovat svůj úpis, vážit své hříchy na pekelných váhách či popíjet čertí slinu, což je největší čertí pochoutka, možná vám přece jen bude trochu horko…

Je zajímavé, že se málokdy bojí děti, maminy tu ale dokážou pištět jako vyděšené myšky. Asi je to tím, že dětská dušička je ještě čistá a nevinná...

Reklama

Výběr článků

Načítám