Hlavní obsah

Opilý řidič se snažil ujet strážníkům i s nasazenou botičkou na autě

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A pojedu a pojedu, řekl si zřejmě podroušený automobilista, jehož vozu nasadili strážníci botičku. Protože ještě ke všemu byl při zadržení vzpurný, musela mu být nasazena pouta. Spoután tedy byl nejen vůz, ale i řidič.

Foto: MP PRAHA

foto ze zásahu

Článek

"V sobotu kolem půl šesté ráno požádala Policie ČR strážníky městské policie o nasazení botičky na vozidlo v Jahodnické ulici. Strážníci botičku na vozidlo nasadili deset minut před šestou hodinou," informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Asi za dvacet minut si ale ta samá hlídka strážníků všimla zmíněného vozidla v ulici Pokorného. Vozidlo bylo v pohybu a vjelo do zákazu vjezdu. Hlídka proto vozidlo zastavila a zjistila, že řidič se rozjel i s botičkou na kole, čímž zničil jak technický prostředek, tak své vozidlo, botička totiž byla vražená do podlahy auta přímo v místě řidiče. Navíc byl z řidičova dechu slině cítit alkohol.

"Řidič sice vystoupil z auta, dechovou zkoušku ale odmítl s tím, že to je ten den už podruhé, co je k ní vyzván, a že znovu odmítá. Na místo přijela hlídka policistů z místního oddělení, která strážníkům sdělila, že muži byl už před více než hodinou a půl vysloven zákaz další jízdy, a to z důvodu podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal mluvčí.

Protože muž se pokusil ujet, hlídka proti němu použila donucovací prostředky, nasadila náramky a předala k dalšímu šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám