Hlavní obsah

Opilý mladík vyhrožoval strážníkům vysoce postaveným otcem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolikrát už to mnozí zažili, vyhrožování druhému vysoce postavenou osobou, když se někomu šlápne na kuří oko. "On si to s tebou táta nebo máma vyřídí, oni jsou..." - a už se jmenuje, co všechno mohou druhé straně udělat. Zkusil to na strážníky i opilý mladík, nakonec ztichl a začal s prosíkem.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V neděli kolem třetí hodiny ranní procházela skupinka osob po Havelském tržišti na Starém Městě v Praze. Jednomu z nich se patrně zábava zdála nedostatečná, a proto rozbil kryt u lampy místního stánku. Toho si všiml kolemjdoucí, který událost oznámil strážníkům z Prahy 1. Ti poté zadrželi skupinu tří osob odpovídající popisu ve vedlejší Melantrichově ulici.

Jeden z mužů, který byl zjevně pod vlivem alkoholu a choval se nejhlasitěji, měl na kloubech ruky lehké oděrky. Při snaze zjistit jeho totožnost začal být mladík vůči strážníkům arogantní, urážel je a se slovy: „S bezcennými měšťáky se nebudu bavit a zavolám si pravou policii,“ na místo svým mobilním telefonem přivolal hlídku státní policie. Slovní napadání strážníků ani poté neustalo a neustále jim nadával a urážky doprovázel vulgárními gesty.

Svůj arogantní postoj završil teprve devatenáctiletý mladík údajným vysokým postavením svého otce: „Kdybyste věděli, kdo je můj táta, tak držíte hubu a necháte mě na pokoji.“ A vzápětí dodal příslib, že je svlékne z uniformy.

„Jeho slovní etudy mu nic platné nebyly a byl převezen na místní oddělení Policie ČR. Tam strážníci arogantnímu mladíkovi, kterému bylo naměřeno téměř 1,5 promile alkoholu v krvi, sdělili, že celá záležitost bude postoupena příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání několika přestupků proti veřejnému pořádku. Mladík posléze s poněkud zjihlejším tónem v hlase přiznal, že lampu skutečně rozbil, a že se choval neurvale proto, jelikož byl opilý a měl zlost," informovala mluvčí Městské policie Praha Michaela Teplá. 

Reklama

Výběr článků

Načítám