Hlavní obsah

Opilý agresivní cizinec se chtěl v restauraci prát se strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Hodně práce měla v pondělí večer hlídka městských strážníků s velmi opilým cizincem v restauraci v Praze 9. Při kontrole, která neproběhla zrovna hladce, se ukázalo, že nemá v pořádku doklady a v České republice není legálně. Protože se chtěl prát, museli policisté použít legální uklidňující prostředky.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na tísňovou linku pražských strážníků se v pondělí večer s žádostí o pomoc obrátila obsluha restaurace v Kovářské ulici, Praha 9 kvůli agresivnímu hostu, který odmítal odejít. Strážníci ho předtím, než jej vyvedli ven, museli vzbudit, protože usnul u stolu.

Provedenou kontrolou jeho osobních údajů zjistili, že osmatřicetiletý Kavkazan nemá potřebná povolení k pobytu na území České republiky. Při lustraci se choval agresivně, opakovaně neuposlechl výzev strážníků a pokusil se z místa utéct.

„Hlídka proti němu musela zakročit a následně mu nasadila také pouta. Provedená dechová zkouška ukázala pozitivní hodnotu, a to téměř 3,5 promile. Cizince posléze převezli strážníci ze specializované hlídky pro odvoz osob pod vlivem alkoholu na protialkoholní záchytnou stanici,” informovala Irena Seifertová, mluvčí Městské policie Praha. 

Událost si k dalšímu opatření přezvala cizinecká policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám