Hlavní obsah

Opilec se svěřeným miminkem málem převrhl kočárek do vozovky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédii se zřejmě podařilo zabránit, když strážníci zastihli na základě oznámení totálně opilého muže, který brázdil pražský Prosek s batoletem v kočárku. Místo nákupu si pořídil "opici", takže nebyl nejen schopen chůze, ale ani řeči. Batole mohlo skončit i na vozovce. Nakonec se popral se strážníky.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Oznámení o opilci přijali strážníci Městské policie Praha na Proseku ve čtvrtek odpoledne. Opilý muž s kočárkem se měl pohybovat v Prosecké ulici. Oznamující uvedl, že muž není schopen chůze a padá na zem.

Hlídka na místě kontaktovala oznamovatele. Ten uvedl, že viděl opilého muže, který při vstupu do vozovky upadl, přičemž málem převrhl kočárek s miminkem. Opilci  pomohl vstát kolemjdoucí pár a odvedli ho do nedalekého vnitrobloku. U vchodových dveří hlídka muže nalezla, jak leží na zemi a není schopen vstát.

„Kde je dítě, nebyl schopen vysvětlit. Byl navíc agresivní a strážníkům sprostě nadával. Hlídce se na konec podařilo kontaktovat přítelkyni muže a maminku malého dítěte, která uvedla, že přítele se synem poslala na nákup a procházku. Ten se ovšem někde tak opil, že nebyl schopen chůze. Následně ji kontaktovali cizí lidé, od  kterých si nezraněné dítě převzala a přítele nechala ležet před domem. Strážníci opilého tatínka vyzvali k prokázání totožnosti. Aby ostudy nebylo málo, tak muž se strážníky pokusil napadnout údery pěstí. Hlídka proti němu zakročila a přiložila mu služební pouta,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Událost si k dalšímu opatření převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám