Hlavní obsah

Opatovická regata pobavila účastníky i diváky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 8. července se na rybníku v Opatovicích konal 2. ročník recesistického závodu Regata Opatovice aneb Přepluj na čemkoliv. Úkolem účastníků bylo přeplout rybník na netradičním plavidle podle vlastního uvážení, nejlépe vlastnoruční výroby.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Akci připravila místní pobočka Moravského rybářského svazu a obec Opatovice na rybníku Za kovárnou. Zúčastnit se mohl kdokoli bez rozdílu věku i pohlaví, kolektivy i jednotlivci a místní i přespolní.

Vzhledem k tropickým teplotám se u vody sešlo velké množství lidí. Vlastních závodníků však oproti minulému ročníku poněkud ubylo. Možná je odradily připomínky pořadatelů o tom, že registrací závodník potvrzuje účast na vlastní nebezpečí, za osoby mladší 18 let odpovídají rodiče a že potopené plavidlo si každý musí sám vylovit.

Menší počet závodníků měl výhodu v tom, že mohl být odměněn každý. Na prvních dvou místech se oproti loňsku nic nezměnilo. Zvítězili Motýli z hor, druhý skončil tým Olin Rouge. Třetí místo připadlo Kobra týmu. Zvláštní cenu za nejlepší kostýmy získali Králíci z klobouku.

Reklama

Výběr článků

Načítám