Hlavní obsah

Olomoučtí gymnazisté povečeřeli s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večeře s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, taková byla hlavní cena pro vítěze soutěže Za esej na večeři s ministrem zahraničí, kterou pořádali Mladí sociální demokraté. Olomoucké Gymnázium Čajkovského reprezentovali hned tři ze sedmi vítězů.

Foto: Petr Kameníček

Eliška Drábková z Gymnázia Čajkovského přebírá diplom od ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka

Článek

Studenti obdrželi z rukou ministra diplom během jeho diskuze s občany. Jejich práce se věnovaly aktuálním tématům, jakými byly hrozba náboženského terorismu v Evropě, dodržování lidských práv v Číně, důsledky ukrajinsko-ruského konfliktu, důsledky vítězství Syrizy v řeckých volbách pro EU a izraelsko-palestinský konflikt.

„Vůbec nejvíce esejí přišlo z Gymnázia Čajkovského a také největší počet byl mezi oceněnými. Práce studentů byly na vysokoškolské úrovni, je vidět, že Gymnázium Čajkovského rozvíjí potenciál svých studentů,“ sdělila koordinátorka projektu Markéta Zahradníčková.

Ve večerních hodinách 25. února studenti povečeřeli s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, předsedou bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny Romanem Váňou a primátorem Olomouce Antonínem Staňkem. Vítězové soutěže získali jedinečnou možnost nahlédnout pod pokličku zahraniční politiky - mohli se zeptat na témata, která je zajímají, a blíže se seznámit se spletitostí tvorby zahraničních vztahů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám