Hlavní obsah

Olomoucké výstaviště září květinovými exponáty

Novinky, Tomáš Kloutvor

Již po čtyřiatřicáté se olomoucké výstaviště zaplnilo nádhernými květinovými exponáty a stánky nabízejícími všechno pro dům a zahradu - ve čtvrtek 25. dubna totiž začala jarní etapa největší a nejstarší květinové akce v České republice.

Foto: Tomáš Kloutvor

výstavní skalka

Článek

Letošní ročník se nechal značně inspirovat 440. výročím založení nejstarší moravské vysoké školy - Univerzity Palackého v Olomouci. Minulost i současnost všech fakult olomoucké univerzity proto připomene květinová přehlídka s názvem Vivat Academia, na které návštěvníci uvidí více než šesti tisíc exemplářů nejrůznějších okrasných stromů a keřů, muškátů, petunií, voskovek, fuchsií, salvií a velké množství řezaných i hrnkových květin.

Jubileum Palackého Univerzity je inspirací i pro jarní floristickou soutěž v aranžování květin pořádanou Svazem květinářů a floristů ČR na které se přední čeští a moravští floristé utkají v soutěži o aranžování kytic pro rektora a zdobení auly.

I univerzita si připravila pro návštěvníky olomouckého výstaviště bohatý program. Studenti nachystali do třinácti stánků ve Smetanových sadech workshopy o pohybových aktivitách, geografii, anatomii, dramaterapii a dalších. V pavilónu B pak na velkoplošných panelech představí všech 8 fakult a nový klip o hanácké metropoli, která je zároveň známým studentským městem

Kromě květinových expozicí, vyrostlo na výstavišti také několik desítek stánků, které prodávají vše co by si domácí kutil mohl přát a mnohem více. Výstava bude otevřena ve dnech dnech 25. až 28. dubna bude denně od 9 do 18 hod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám