Hlavní obsah

Ohňostroj i mimořádný vstup do hodinové věže nabídne Hradozámecká noc v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. srpna proběhne Hradozámecká noc. Pro návštěvníky se připravují speciální akce a prohlídky. Na zámku v Mníšku pod Brdy se chystá program pro děti i pro dospělé, country kapela, ochutnávka španělského vína, výstava obrazů a fotografií, slavnostní ohňostroj i výstup na půdu a do věže.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Na zámku Mníšku pod Brdy přinese extra akce i extra zážitek. Návštěvníci budou moci využít mimořádnou příležitost vstupu na půdu zámku.

Po točitém schodišti vystoupají nad obytné patro a prohlédnou si vnitřek hodinové věže. Nad sebou uslyší hodinový stroj, který je dodnes funkční a při každodenním ručním natahování závaží stále pohání hodiny na věži zámku. Při pohledu ven pak čeká návštěvníky výjimečný výhled na město, kostel i prostor před zámkem, jaký se třeba zase dlouho nebude opakovat.

V Mníšku jsou již od 15 hodin připraveny zábavné prohlídky pro děti, od 20 hodin kostýmované prohlídky pro dospělé. Dále můžete navštívit výtvarný ateliér, "španělský večer" s ochutnávkou extremadurského sýra, výstavy, Kouzelné sklepení, užít si ohňostroj.

Program Hradozámecké noci na zámku Mníšku:

O dobrém dráčkovi - prohlídky pro děti od 15 hodin

Elsa a královský poklad - prohlídky od 15:30

O historii českého filmu - kostýmované prohlídky od 20 hodin

Vyprávění o Španělsku s ochutnávkou - od 19 hodin

Ohňostroj v zámecké zahradě - ve 21 hodin

Dále Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi, Panenky v historických kostýmech, výtvarná dílna, výstava fotografií Poznej světové dědictví Unesco, obrazy Jany Janouchové, country kapela Balzám, prohlídky hodinové věže, prohlídky prvorepublikových interiérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám