Hlavní obsah

Ohniví čerti zaplaví pražskou Čertovku

Novinky, Vratislav Konečný

Mikulášský zážitek připravilo Muzeum pražských pověstí a strašidel spolu s Muzeem Karlova mostu. Tajuplná strouha Čertovka se 5. prosince na pár hodin promění v rejdiště čertů z pražských pověstí, kteří na březích Čertovky nebudou jen vyprávět své pověsti, ale budou si doslova zahrávat s ohněm.

Foto: Muzeum pověstí
Článek

"Povolali jsme letos ty čerty, kteří to umí s ohněm. Někteří budou oheň plivat, jiní s ním budou provádět různé kejkle, a všichni společně budou připraveni skutečné hříšníky přivítat v bráně pekelné," řekl s úsměvem Filip Jan Zvolský z Muzea pražských pověstí a strašidel.

Právě v bránu pekelnou se totiž na jeden večer promění "tunel staletí", kterým lodička s návštěvníky propluje. 

Plavba s pekelným překvapením

Plavba trvá přibližně půl hodiny a návštěvníky nečekají pouze čerti, ale také Mikuláš s andělem. Ti budou plout po Vltavě na malém člunu a uprostřed řeky předají dětem symbolické dárky z lodi do lodi. Tím hlavním dárkem však má být zážitek, který si odnesou nejen dětští, ale i dospělí návštěvníci.

"Během plavby proplujeme na lodičce celou spodní částí Čertovky, vyplujeme na volnou Vltavu, proplujeme tunelem staletí proměněným v bránu pekelnou a nakonec se zase vrátíme do Čertovky, kde budou ohniví čerti vyprávět své pověsti," popsal plavbu Filip Jan Zvolský.

Zdeněk Bergman z Muzea Karlova mostu dodal: "Kdo by se snad bál, že na lodičkách bude v tuto roční dobu zima, nemusí mít strach. Lodičky jsou uzavřené a vytápěné."            

Stačí tedy kdykoli mezi 18. a 20. hodinou přijít k přístavišti na Čertovce a vydat se na tajemnou plavbu. V případě velkého zájmu jsou pořadatelé připraveni dobu plavby prodloužit, takže se dostane na všechny.          

Reklama

Výběr článků

Načítám