Hlavní obsah

Oheň zničil halu plnou parket a strojů, způsobil škodu za 19 miliónů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce po deváté hodině ranní vyšlehly v pátek plameny z haly v průmyslovém areálu v Lulči. Objekt požár zničil, stejně jako uskladněný materiál, stroje a zařízení. Škodu vyčíslili majitelé na 19 miliónů korun, příčiny vzniku požáru hasiči šetří. Jeden ze zaměstnanců skončil v nemocnici s popáleninami.

Foto: HZS JMK
Článek

Protože oheň se rychle rozšířil na celý objekt o rozměrech 80 krát 20 metrů, hasiči vyhlásili II. stupeň poplachu. K zásahu vyjelo 12 jednotek hasičů z okresů Brno a Vyškov. Při požáru byl zraněn jeden z pracovníků, kterého zdravotníci odvezli s popáleninami do nemocnice.

"Kromě hašení haly jsme museli zabránit rozšíření ohně na sousední přístřešek, ve kterém bylo uskladněno před devět tisíc litrů nafty, a na auta zaparkovaná v dosahu plamenů," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Požár ale zachvátil celou plochu haly, zaplněnou uskladněnými dřevěnými parketami, podlahovými krytinami a dřevem. Na hasiče navíc číhalo nebezpečí v podobě propanbutanových lahví, kterých z plamenů vynesli hned 24.

Po třech hodinách se požár podařilo dostat pod kontrolu. Dohašování řady ohnisek potrvá do nočních hodin a bude zřejmě pokračovat i o víkendu. Zděnou halu s kovovou střechou, kterou využívaly tři firmy, požár zničil.

"Oheň kromě uskladněných zásob dřeva a podlahových krytin zničil také stroje a zařízení, příčinu vzniku požáru zjišťuje tým vyšetřovatelů Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje," dodal mluvčí s tím, že škoda se pohybuje kolem 19 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám