Hlavní obsah

Odrážedla, tříkolky, koloběžky, kola s kolečky i bez nich "osedlají" děti při 10. Dolském bike cupu

Novinky, Dana Ehlová

Důkazem, že se život u nás vrací do normálních kolejí, je i zpráva o jubilejním 10. ročníku Dolského bike cupu, kterou do éteru vypustil pořádající Sbor dobrovolných hasičů Dobruška – Doly. Závody se uskuteční první červnovou neděli, tj. 7. června odpoledne.

Foto: SDH Dobruška - Doly

10. ročník Dolského bike cupu proběhne v neděli 7. června.

Článek

Závodí se v tzv. Venclíkových sadech, trať vede po komunikaci kolem dobrušského hřbitova a kostelíka sv. Ducha. Ti nejmenší už tradičně zdolávají osmdesát metrů dlouhý asfaltový úsek v lipové aleji, vyznačující se mírným stoupáním.

Dolský bike cup je určen pro úplně malé až malé školní děti, které k absolvování tras mohou použít odrážedla, tříkolky, koloběžky, kola s kolečky i bez nich.

Věkové kategorie začínají rokem narození 2009 (mohou i starší) a končí 2018 (i mladší). Důležitou informací pro účastníky je čas prezentace - ta proběhne v době od 15 do 15.30 hodin. Pozdější přihláška už není možná.

Závodníci "sedlající" všechny povolené závodní stroje musí být povinně vybaveni cyklistickou přilbou.

První skupina odstartuje v 15.30 hodin. Vyhlášení výsledků a předání cen je na programu v 17.30 hodin. Organizátoři přitom avizují, že diplom a "výroční placku" si odnese každý účastník.

A historie závodu?

„Od roku 2006 pořádal závody pro žáky ZŠ dobrušský TRI CLUB v lesích okolo Drňáku. V roce 2014 se těchto závodů ujali Dolští hasiči (TRI CLUB si chtěl nechat ty terénní - pro starší děti). Takže od 4. ročníku je závod v režii Dolských hasičů. Hasiči se rádi postaví na křižovatky, aby zajistili bezpečnost trati, pomohou s postavením stanů, přivezou své lavičky a stoly, TRI CLUB nám nadále půjčuje startovní čísla, stopky, reflexní vesty. Je to stále skvělá spolupráce!“ ohlédla se za minulými ročníky Martina Rašková, členka SDH.

Jubilejní 10. ročník Dolského bike cupu nebude v tomto směru určitě výjimkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám