Hlavní obsah

Odér desinfekce nahradila na ostravské poliklinice vůně květin a lesa

Novinky, Radka Miloševská

Pobyt ve zdravotnických zařízeních často znepříjemňuje nepříjemný zápach desinfekce. Na Poliklinice Agel v Ostravě na Tyršově ulici (u kina Vesmír) se rozhodli s typicky zdravotnickým zápachem skoncovat. Na zdejších chodbách voní květiny, stromy a další příjemné vůně.

Foto: Radka Miloševská

POLIKLINIKA AGEL v Ostravě nyní voní vůní přírody.

Článek

Ve všech patrech budovy Polikliniky Agel byly v čekárnách nainstalovány osvěžovače vzduchu, které automaticky vypouštějí vůně, které osvěžují vzduch podle vybraných náplní.

„Vůně jsme vybírali tak, aby nedráždily alergiky a zároveň aby efektivně bojovaly s pachy,“ uvedla ředitelka polikliniky MUDr. Bogna Jiravská Godula s tím, že osvěžovače byly nainstalovány tak, aby se vystříknutá vůně šířila do společného prostoru čekáren a zasáhla co nejvíce plochy.

Příjemná vůně pozitivně ovlivňuje psychiku, pomáhá navodit lepší náladu a celkově tak může přispět ke zlepšení zdravotního stavu. „Osvěžovače vzduchu vzbudily kladné ohlasy, a to jak ze strany pacientů, tak ze strany našich zaměstnanců, kteří při své každodenní práci vůně oceňují,“ doplnila ředitelka.

Poliklinika Agel Ostrava nabízí klientům komplexní preventivní a léčebnou péči. Jako jedno z mála ambulantních zdravotnických zařízení je poliklinika akreditována Spojenou akreditační komisí České republiky, čímž potvrdila, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám