Hlavní obsah

Odborník provede návštěvníky výstavou o chráněných územích Zlínského kraje

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravilo na středu 5. října zajímavou akci, která by neměla uniknout pozornosti všech milovníků krásné přírody.

Foto: Archív MJVM

Výstava o přírodních krásách Zlínského kraje

Článek

Od 17 hodin je v hlavním výstavním sále zlínského zámku připravena komentovaná prohlídka současné výstavy Chráněná území Zlínského kraje. Po nejkrásnějších přírodních zákoutích návštěvníky provede jeden z autorů výstavy, Dušan Trávníček, zoolog zlínského muzea. Pohled na fotografie, které zachycují pestrou přírodu i její obyvatele, doplní spoustou osobních postřehů z daných lokalit a také originálními tipy pro podzimní výlety.

Výstava seznamuje s chráněnými oblastmi, které zasahují do našeho regionu – CHKO Beskydy a CHKO Bílé Karpaty.

"Ve výběru nechybí ani další zajímavé lokality mimo zmíněná území. Na fotkách ukazujeme, jak pestrá příroda nás obklopuje a jak rozmanití jsou její obyvatelé – zvířata i rostliny. Jsou zde k vidění skalní útvary, mokřady, květnaté louky a pastviny, zbytky stepí, různé druhy lesů od luhů v nivě řeky Moravy až po horské pralesy,“ vypočetl Dušan Trávníček.

Instalaci doplňují i vypreparovaní živočichové z muzejních sbírek, kteří tyto biotopy osídlují. „Vedle běžných druhů příchozím ukážeme i ty velmi vzácné. Na stěnách pak uvidí materiály vydané na podporu ochrany životního prostředí v našem regionu,“ uvedl autor výstavy.

Vstupné na komentovanou prohlídku je pro dospělé 30 korun; studenti, děti a senioři zaplatí pouze 15 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám