Hlavní obsah

OBZOR letos vyhrával na Designbloku

Novinky, Jana Langerová

V Praze se ve dnech 22. až 27. října konal sedmnáctý ročník Designbloku, na kterém nechyběla zlínská firma OBZOR. Ta v prostorách Výstaviště Praha Holešovice nadchla návštěvníky spojením technologií a zabavila je klavírem vyrobeným pro tuto příležitost z jejich vypínačů.

Foto: OBZOR
Článek

Za hlavní výstavní plochu firmy OBZOR byla stejně jako loni zodpovědná designérka Kristýna Jandíková. Pojala ji tak, že se snažila zapojit více smyslů, a to nejen oči, ale také hmat a sluch. 

„Vytvořili jsme osmirámeček vypínače z řady DECENTE, který suplovat klávesy klavíru. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet hraní na vypínač. Netradiční zážitek byl doplněn o světelné efekty ze stromu, který navazoval v boční části stánku. Bylo zábavné pozorovat účastníky, jak vzpomínají na nějaké základní písničky, které se v dětství na klavír učili, aby si je pak mohli přehrát na vypínači. Vlastně jsme je trochu vraceli do jejich dětství. Hravá expozice byla doplněna o mozaiku, jejichž části tvořili všechny dostupné dekory, ze kterých vypínače Decente můžete mít. Další ročník Designbloku je tak za námi a jsem ráda, že již podruhé jsem mohla být jeho součástí a vytvořit výstavní prostor pro českou firmu OBZOR,“ uvedla Kristýna Jandíková.

Druhým stěžejním tématem byla integrita technologií, kterou prezentoval především takzvaný „vypínač na všechno“. Ten vznikl ve spojení OBZORU a firmy Teco a.s. Svou spokojenost nejen s tímto spojením vyjadřuje Jaroslav Musil.

Design blok 2015 pro nás ve spolupráci s firmou Vypínače OBZOR Zlín znamenal další posun do segmentu designově a moderně smýšlejících zákazníků. Ukázka vzájemné symbiózy moderních vypínačů a kvalitního řídicího systému nadchl stovky návštěvníků, kteří si sami na vlastní kůži mohli vyzkoušet jak vypínače, tak funkčnost a přínos systému Tecomat Foxtrot. Jejich reakce jsou potvrzením, nejen objednávek přímo na veletrhu, ale i naší účasti na dalších ročnících,” řekl Musil.

Designblok je největší přehlídka designu ve střední Evropě. Její 17. ročník se konal především v prostorách Výstaviště Praha Holešovice a dohromady na 70 místech po celé Praze. Pestrý doprovodný program ukázal tvorbu špičkových českých i zahraničních designérů, designérských studií, značek, škol i mladých talentů. Designblok si nenechalo ujít více než 51 000 návštěvníků, kteří tak potvrdili rostoucí zájem o design a originální tvorbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám